1. Home
  2. Vesti
  3. Potvrđen novi Fiat 500 EV
Potvrđen novi Fiat 500 EV
0

Potvrđen novi Fiat 500 EV

672
0
Podelite sa prijateljima:

U novembru 2018., glavni operativni menadžer za EMEA regio, Pjetro Gorlije, pojasnio je da će Fiat Chrysler Automobiles lansirati „trening programe za zaposlene, fokusiran na hibridne i električne tehnologije“.

Plan podrazumeva elektrifikaciju svake marke u okviru grupe, uključujući Fiat, koji će lansirati naslednika ne baš komercijalno uspešnog 500e.

S cenovnog aspekta, Nissan Leaf je superioran u odnosu na Fiatovog mališana, tako da pomalo iznenađuje što će sledeća generacija biti čisto električna, po šefu marketinga kompanije Olivijea Fransoe.

On je istakao dve reči: „Čisto električni“. Dakle, Fiat cilja na gradski elektromobil atraktivnog italijanskog stajlinga, u potpunoj suprotnosti s Centoventi konceptom predstavljenim u Ženevi.

„Premijum je ono čemu težimo s električnim 500“, zaključio je Fransoa, koji je potvrdio da će novajlija počivati na električnoj arhitekturi koja je trenutno u razvoju. Uprkos ovoj ključnoj promeni, veličina i proporcije će ostati verne Cinquecentu.

Što se tiče cenovne politike, Fransoa nije pružio detaljnije informacije, niti je spomenuo eventualan Abarth model. Novajliju očekujemo u Ženevi naredne godine, dok bi u prodaji trebalo da se nađe kao model za 2021.

Baziran na onome što je PSA uradila s Peugeotom 208, Fiatov gradski električni automobil veličine modela 500, ne bi trebalo da raspolaže s više od 50 kWh kapaciteta. U slučaju e-208, autonomija po WLTP-u iznosi 340 kilometara, dok litijum-jonska baterija pokriva osam godina ili 160.000 kilometara za zagarantovanih 70 odsto prvobitnog kapaciteta.

AutoRepublika

 

(672)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments