1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Da li VW novu interaktivnu LED tehnologiju predstavlja na Golfu VIII?
Da li VW novu interaktivnu LED tehnologiju predstavlja na Golfu VIII?
1

Da li VW novu interaktivnu LED tehnologiju predstavlja na Golfu VIII?

1.01K
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen razvija nova, interaktivna LED svetla. Demonstraciono  vozilo je teško prepoznati, ali, da se ne radi možda o novom Golfu?

LED tehnologija je donela revoluciju kada je reč o osvetljenju vozila. VW u to ime, priprema neka veoma interesantna rešenja. Radi se o tome da svetlosne grupe ne služe samo za osvetljenje i obaveštavanje vozača iza o kočenju, već se komunikacija podiže na viši nivo. Ipak, pitanje koje se nameće je da li se ovde radi o novoj generaciji Golfa?

Ukoliko se dizajn svetala uporedi sa pripadnicima aktuelne Volkswagenove game, teško da će doći do nekog uvida, jer se ne poklapa ni sa jednim od aktuelnih rešenja, a malo je verovatno da je za ovakvu demonstraciju upotrebljeno neko starije vozilo. Čak, nema slaganja ni sa nekim od VW-ovih koncepata. Međutim, ono što je daleko najbliže dotičnom dizajnu je pozadina aktuelnog Golfa, a da podsetimo, nova generacija treba da pristigne 2020. Indikativno je poređenje sa Golf GTI TCR konceptom.

O kojem god vozilu da se radi, ono će u novoj iteraciji posedovati nova interaktivna LED svetla. O čemu se zapravo radi? Ukratko, farovi sa mikropikselima će imati do 30.000 svetlosnih tačaka, što znači da će pored osvetljenja puta ispred vozila, moći i da projektuju informacije na put, poput jasnih linija koje označavaju širinu vozila ili vode vozilo kroz nepreglednu krivinu.

S druge strane, LED zadnja svetla mogu da vrše komunikaciju u izvesnim situacijama i šalju poruke drugim vozačima iza  automobila, poput približavanja saobraćajnom „čepu“. Svetla takođe mogu projektovati linije tokom parkiranja, obaveštavajući ostale učesnike u saobraćaju o tačnoj putanji vozila. Ovo će takođe funkcionisati u saradnji sa autonomnim sistemom i „V2V“ infrastrukturom.

Volkswagen se nije izjasnio kada bi ovo tehnološko rešenje moglo da se pojavi na nekom serijskom modelu, ali razvoj je u toku.

(1012)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Dumbass millennial edition.