1. Home
  2. Vesti
  3. Da li je Hennessey Venom F5 uspeo da dostigne 300 milja na čas?
Da li je Hennessey Venom F5 uspeo da dostigne 300 milja na čas?
0

Da li je Hennessey Venom F5 uspeo da dostigne 300 milja na čas?

314
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon gubitka svetskog rekorda u „disciplini“ 0-400-0 km/h od Koenigsegg Agere RS, Bugatti bi mogao da ostane bez još jedne titule. Ukoliko se oslonimo na „tizer“ fotografiju koju je objavio Hennessey na kojoj se vidi deo pozadine novog F5, čini se da je naslednik Venoma GT uspeo da probije granicu od 300 milja na čas (482,8 km/h), ili je makar veoma blizu nje.

Ukoliko je to tačno, to bi bio veliki skok u odnosu na aktuelni rekord Veyron Super Sporta od 430,9 km/h.

Hennessey će objaviti nastavak ove priče uskoro, a u međuvremenu treba naglasiti da je Venom F5 potpuno novi model, što znači da je odbacio Lotusove korene prošlog primerka. Razvijen od strane nove divizije Hennessey Special Vehicles, novi ultrasportista će se proizvoditi u Teksasu, a raspolagaće sa više od 1.470 ks. Na Hennesseyjevoj internet stranici stoji će novi hiperautomobil moći da dostigne brzine od preko 290 milja na čas (466,7 km/h).

Bugatti će novim Chironom takođe pokušati da sruši brzinski rekord u kategoriji serijskih automobila sledeće godine. Očekuje se brzina od preko 450 km/h, a „šuška“ se da ona može dostići i famoznih 300 milja na čas, ali sa odgovarajućim pneumaticima. Da li je Hennessey uspeo da pronađe gume koje mogu da izdrže ovakvu brzinu? Ostaje nam da vidimo.

 

 

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments