1. Home
  2. Vesti
  3. Rezultati izbora za Automobil godine 2019. u Srbiji
Rezultati izbora za Automobil godine 2019. u Srbiji
12

Rezultati izbora za Automobil godine 2019. u Srbiji

2.18K
12
Podelite sa prijateljima:

Žiri od devet novinara Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije, 18. 03. 2019. u prostorijama Beogradskog Sajma održao je finalno ocenjivanje kandidata za Automobil godine 2019. u Srbiji. Finalnom ocenjivanju prethodila su dva test dana održana na SAA aerodromu Pilotske akademije u Vršcu, na kojem su svi članovi žirija mogli detaljno da upoznaju svih devet kandidata koji su ušli u najuži izbor za prestižnu titulu.

Za titulu automobila godine 2019. u konkurenciji su bili sledeći modeli: Audi A6, Volkswagen Touareg, BMW X5, Honda CR-V, Toyota Corolla, Ford Focus, Mercedes A Klase, Peugeot 508 i Škoda Karoq. Uslov koji je morao da bude ispunjen da bi se model kandidovao za titulu Automobila godine bio je da je kao novitet predstavljen u 2018. godini, i da je do trenutka saopštavanja rezultata ocenjivanja prodat u najmanje 10 komada.

Ovogodišnji žiri za izbor Automobila godine činili su:  Petar Živković (Večernje novosti), Srđan Predojević (Televizija Prva), Nebojša Lindić (Mobille Press), Aleksandar Tucaković (RTS), Pavle Barta (portal Auto Republika), Vladica Šljivić (portal PlumRace), Mladen Radulović (Kurir), Nikola Radulović (Auto), i predsednik žirija Aleksandar Uglješić (portal Dmotion.rs).

Prema propozicijama finalnog ocenjivanja svaki model mogao je dobiti maksimalno 15 poena, odnosno u zbiru, maksimalnih 135 poena. Nakon ocenjivanja i brojanja glasova koje je izvršila komisija u sastavu: Zoran Lupšić (direktor Beogradskog Sajma Automobila), Boban Nikolić (sekretar Asocijacije uvoznika automobila Srbije) i Dragan Milutinović (presednik Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije) proglašeni su rezultati za izbor Automobila godine 2019.

Model Broj osvojenih poena
Peugeot 508 104
Toyota Corolla 100
Ford Focus 91

Što se tiče plasmana ostalih modela, on izgleda ovako:

  • Audi A6 88 poena
  • VW Touareg 73 poena
  • Mercedes-Benz A klase 62 poena
  • BMW X5 61 poen
  • Škoda Karoq 51 poen
  • Honda CR-V 51 poen

Svečano proglašenje pobednika održaće se na Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu u petak 22.03.2019. u 13:00 časova, na štandu Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije, a tom prilikom biće dodeljena i posebna priznanja:

 

  • Priznanje za najprodavaniji hibridni automobil: Toyota Corolla
  • Priznanje za najprodavaniji električni automobil: Volkswagen Up E
  • R. godine uvoznika automobila Srbije: Irena Trifunović, Opel Srbija
  • Priznanje za doprinos u automobilizmu: Vladan Slavković
  • Memorijal Ivan Katunac: priznanje za najbolji tekst na temu automobila : Zoran Samardžić
  • Memorijal Ivan Katunac: Priznanje za najbolju fotografiju na temu automobilizam i motociklizam: biće naknadno saopšteno

Asocijacija automobilskih novinara Srbije

 

 

(2180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Šta se i kako tačno „ceni“ pri izboru, a da nije kontaminirano subjektivnim ili eventualno „stimulativnim“ utiskom? Ozbiljno pitam, pošto bih ja u svakom slučaju uvek pre uzeo A6 nego 508, odnosno pre X5 nego Corollu..

Dikh tu kava

Zahvaljujem se. Ako je jedan od bitni(ji)h algoritama „uloženo-dobijeno“, onda su X5 i A6 automatski diskriminisani, jer, kako razumem, krajnju ocenu novinara, a u svrhe procene svih navedenih atributa, „ne gradi“ snaga brenda (u smislu njene apstrakcije), koja opet u krajnjoj konsekvenci apsolutno utiče na cenu, koja je „u konačnici“ ova dva modela a priori isključila iz iole ozbiljnije borbe za titulu, pa se onda postavlja opravdano pitanje čemu i uključivanje istih u izbor. Drugim rečima, da su Audi i BMW 20-30K EUR jeftiniji (kao što nisu), da li bi i tada pobedio 508? Ako bi (u šta sasvim sumnjam),… Pročitaj više »

Balkanboj

Da li je prvoplasirani duplo bolji od drugog i trećeg mesta, jer je duplo i skuplji?

Mercedesklub.rs

Glupo i nestrucno pitanje, frejmovano da zvuci da kao nesto znas.
Normalno da bi pre vozio automobil iz viseg segmenta.
Ako budes bio u prilici provozaj 508, pa posle sedi u neki premium auto D segmenta, bices iznenadjen koliko Pezo dominira.

Balkanboj

Ja sam navijao za Focusa kao best value for money… Mada je 508 tu najlepši. Toyota mi je nekako njanjava.
Ajd sad, neka daju malo dobrih popusta da bude više tih Pežoa po ulicama.

Aleksandar

Pezo i ford,nisu automobili nego šinska kola,svaka čast ziriju,ali bi pomenute automobile kupio samo kad poludim

moron

CRV i Karoq u zbiru manje glasova od 508?
Pa, da li su „glasači“ bili „normalni“ 🙂
‘Bem ti i-cocpit …

Mad Max

Premijum automobili ovde skoro nikada ne pobeđuju. Ovo su „narodni“ izbori automobila, gde uslovi kupovine i posprodajni troškovi igraju veliku ulogu.
Pežou svaka čast. Ima glas i od mene. I veći je „premijum“ od nekih premijuma nabrojanih ispod njega.
A „Karonja“ i „CRV“ imaju po -1 glas od mene.