1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Porsche i Škoda bezbedni u okviru Volkswagenovog plana restruktuiranja
Porsche i Škoda bezbedni u okviru Volkswagenovog plana restruktuiranja
0

Porsche i Škoda bezbedni u okviru Volkswagenovog plana restruktuiranja

885
0
Podelite sa prijateljima:

Na prvom mestu, cilj je da se poboljša profitabilnost.

Tokom jučerašnje godišnje konferencije za medije u Volfsburgu, Volkswagen grupa je objavila da će uskoro predstaviti brojne modele glavnih marki korporacije. Na konferenciji, koja je trajala dva i po sata, bačeno je nešto više svetla na planove VAG-a da restruktuira portfolio, dok će prvi detalji biti obelodanjeni kasnije tokom godine.

„Mi smo u fazi revidiranja portfolija, a u drugoj polovini godine ćemo moći nešto više da kažemo povodom toga“, rekao je šef VW grupe, Herbert Dis, dodavši da će kompanija nastojati da optimizuje svoje operacije i poboljša profitabilnost.

Navodno, neke od marki u okviru grupe bi mogle biti na prodaju tokom narednih par godina, ali budućnost je osigurana za Porsche i Škodu, dva trenutno najprofitabilnija brenda unutar koncerna. S druge strane, i nemački proizvođač sportskih automobila i češka marka koja se oslanja na jeftinija izdanja bazirana na VAG platformama, neće moći da razviju novu arhitekturu bez učešća VW-a.

„Ponekad se potcenjuje do koje je mere Porsche isprepletan unutar grupe. Čak 80 odsto njegove proizvodnje zavisi od Audijevih platformi. Porscheova dobit iz poslovanja od 17,5 odsto je moguća samo u okviru grupe. Isto važi i za Škodu“, dodao je Dis.

Izveštaji iz 2018. i 2017. sugerišu da bi neke od „sporednih“ filijala grupe, poput Scanije, MAN-a i Ducatija, mogle da se ponude na prodaju drugim proizvođačima. Sve tri kompanije su deo VAG-ovog proizvodnog portfolija, ali bi bi mogle da budu među prvima kojima preti opasnost da budu prodate.

Tokom jučerašnjeg događaja za medije, takođe je potvrđeno da bi kumulativno, marke pod Volkswagenovim krovom, trebalo da prodaju 22 miliona vozila u narednih deset godina. Da bi ostvario ovaj više nego ambiciozan plan, nemački proizvođač će lansirati 70 električnih ili „plug-in“ vozila.

AutoRepublika

 

(885)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments