1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Peugeot e-208 kao mamac za nove potrošače
Peugeot e-208 kao mamac za nove potrošače
2

Peugeot e-208 kao mamac za nove potrošače

554
2
Podelite sa prijateljima:

Čelnici francuske marke nadaju se da će uz produženu garanciju za bateriju i dobre ponude lizinga uspeti da privuku tradicionalne kupce vozila sa SUS motorom ka električnom pulenu kompanije modelu e-208. 

Zapravo, Peugeot će ponuditi e-208 preko lizinga čija bi mesečna rata bila samo 10 evra veća nego za verziju istog automobila koji koristi dizel agregat. Plan je da električna varijanta 208-ice imao udeo od oko 15% u globalnoj prodaji ovog modela.

Prošle godine francuski brend prodao je 290.000 primeraka svog automobila iz B segmenta, od čega je 230.000 komada kupljeno u Evropi. Prognoze kažu da će sa dolaskom nove generacije i električnog izdanja prodaja značajno skočiti, te da će iznositi oko 350.000 2020. godine.

Prodaja e-208 počinje uskoro, a Peugeot se nada da će kupce privući povoljnim lizingom, koji je malo skuplji nego što je slučaj za verziju sa dizel motorom (mesečna rata za električni model 299 evra, za dizel 289 evra). Silvan Šero, šef odeljenja „lava“ za električne automobile, veruje da je ovo dobra ponuda, s obzirom na to da se u krajnjoj liniji električni modeli isplate kada je reč o ukupnom trošku vlasništva.

On ističe da elektromotor ima mali broj pokretnih delova, da je njegova pouzdanost ogromna, te da je održavanje električnih automobila izuzetno nisko. Kada se tome dodaju druge beneficije poput jeftinije registracije, besplatnog parkinga i slično, na duže staze električni automobil se isplati.

Ono što brine mnoge potencijalne kupce jeste vek trajanja baterije. No, u Peugeotu su razmišljali i o tome. Ovaj proizvođač nudiće uz e-208 osmogodišnju garanciju na bateriju odnosno na 160.000 pređenih kilometara. Osim toga, Peugeot garantuje i da će nakon isteka ovog roka baterija zadržati minimum 70% kapaciteta.

Mada još uvek igraju graničnu ulogu u Evropi, električni automobili postaju sve prisutniji na Starom kontinentu. Zapravo, prošle godine električni modeli ostvarili su kao segment najveći rast na našem kontinentu čak 41%, a ukupno je prodato 233.254 automobila. Tri najprodavanija električna automobila u Evropi prošle godine bila su Nissan Leaf (39.994), Renault Zoe (38.227) i Hyundai Ioniq (31.918).

Peugeot se nada da će ozbiljnija prodaja e-208, kao i hibridnih varijanti 508-ice i 3008-ice biti dovoljna da se ostvari nadolazeća flotna emisija štetnih gasova od 95 grama ugljen-dioksida.

AutoRepublika 

(554)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mora biti neka kvaka sa ovim lizingom za električnu varijantu, to što je za njega mesečna rata veća svega oko 3,5% nego za dizel. Ili nije isto učešće ili period lizinga ili … Nešto jeste.

Zoca

Na renomiranom francuskom automobilskom sajtu stoji cena 30990.A bolji je od Renault Zoe.