1. Home
  2. Liste
  3. Poređenje: Ženevski noviteti u osnovnim i prestižnim izdanjima – razlike
Poređenje: Ženevski noviteti u osnovnim i prestižnim izdanjima – razlike
1

Poređenje: Ženevski noviteti u osnovnim i prestižnim izdanjima – razlike

1.18K
1
Podelite sa prijateljima:

Na ženevskim štandovima, novi modeli su se predstavili u najboljem izdanju, sa sjajnom završnom obradom i uglavnom svim opcijama. Naravno, to je ono što najviše prija oku.

Međutim, da li taj „šarm“ bledi kada pogledamo najjeftinije verzije. Ovde su nam u pomoć došli konfiguratori, jer proizvođači nisu voljni da prikazuju fotografije osnovnih modela.

Osnovni modeli su s leve a prestižniji s desne strane.

Audi e-tron

Da li ulazna verzija ingolštatskog SUV može da prođe? Definitivno i više od toga, ali ne očekujte da bude jeftina. Doduše u paket su uključeni naplaci od 19 cola i LED osvetljenje, tako da cena od 82.600 evra manje „boli“. Što se tiče „šik“ varijante, nju krasi matrično osvetljenje, projektori u boji aluminijuma i naplaci od 20 cola.

BMW X7

Da li osnovna varijanta bavarskog teškaša prolazi? Pa, ne baš kao Audi, ali prolazi. Razlika između osnovnog modela i onog s „Exclusive“ potpisom je na prvom mestu na planu naplata – 20 cola naspram 21. Pragovi izgledaju mnogo prestižnije s kvalitetnijim finišem i hromiranom insertacijom koja je naglašenija. Da ne zaboravimo, tu je i model u M paketu.

Lexus UX

Kako u slučaju japanske premijum marke prolazi „osnovni“ novajlija? Definitvno može da prođe. Ulazni model poseduje felne od 17 cola i LED projektore. Iz nekog razloga, nema svetla za maglu. Što se prestižnijeg F-Sport modela tiče, njega između ostalog izdvajaju antracit naplaci od 18 cola.

Mazda3

Da li osnovna varijanta atraktivnog hedžbeka zadovoljava? Prilično, jer se jedina vidljiva razlika ogleda u veličini naplataka, jer najjeftiniji model poseduje jedinice od 16 cola. To poprilično narušava utisak koji pruža uglađena karoserija. Sportline model krase naplaci od 18 cola. Treba istaži da osnovna Mazda3 raspolaže s LED optikom.

Mercedes CLA

Da li u slučaju „trokrake zvezde“ ulazni model može da prođe? Pa, ne baš… Najeftiniji CLA dolazi s naplacima od 16 cola i halogenim osvetljenjem, što je u najmanju ruku neugledno na ovakvom automobilu. S desne strane je AMG Line sa specifičnim aero paketom. Izbor boja je takođe odličan.

Škoda Scala

Da li osnovna verzija „češkog Golfa“ zadovoljava?  Definitivno ne. Najjeftinija verzija dobija naplatke od 16 cola, i to s „ratkapnama“. Farovi su halogeni, a ono što u najvećoj meri upada u oči je odsutstvo crnog krova, koji se vizuelno produžava prema zadnjem delu vozila. Doduše, reč je o opcionom paketu, ali s treba imati u vidu da se Škoda uglavnom s njim hvali.

Toyota Corolla

Kako stoji ulazna verija najprodavanijeg modela u istoriji? Baš nikako! Toyoti je u marketinške svrhe poslužio primerak sa siluetom u dva tona i točkovima od 18 cola. S druge strane, ulazna verzija izgleda baš „osnovno“, s neuglednim točkovima od 15 cola i „ratkapnama“. Nema ni svetala za maglu, pa čak ni hromirane insertacije na masci hladnjaka.

Volkswagen T-Cross

Kako prolazi osnovna verzija VW-ovog krosovera? Pa, recimo korektno. Tamno siva boja (bez doplate) je u svakom slučaju bolja od osnovne bele. Felne su doduše čelične, prečnika 16 cola. Insertacija u boji aluminijuma je takođe prisutna, dok je osvetljenje halogenog tipa. Hromirani okviri su takođe nestali s usisnih otvora.

Dva značajna modela iz Ženeve, Peugeot 208 i Renault Clio, još uvek nisu predstavljena u osnovnim varijantama, ali ćemo uskoro izanalizirati i njih.

AutoRepublika

 

 

(1179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Iskreno, od svega navedenog, interesuje me samo u Srbiji „kako izgleda“ bazna Scala i bazna mazda 3. Ali, ne samo spolja. Već i iznutra. Posebno, bazna Scala iznutra (jer, kada na sajtu PA pogledate oglas recimo za Rapid SB, ima brdo slika, ali, samo spolja, nijedne iznutra). A kada kažem „kako izgleda“, još mi je bitniji „sadržaj opreme“. To je uvek najveća „kvaka“. Kod svih. A što se tiče gore pomenute bazne Corolle. jeste ona bazno vizuelno takva-kakva je. „Neprivlačna“. A i po pitanju nekih elemenata opreme bazno nije baš preterano izdašna (npr, nema kameru za vožnju unazad ), a… Pročitaj više »