1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Volkswagenovi koncepti električnih skutera savršeno rešenje za gradski prevoz (GALERIJA)
Volkswagenovi koncepti električnih skutera savršeno rešenje za gradski prevoz (GALERIJA)
0

Volkswagenovi koncepti električnih skutera savršeno rešenje za gradski prevoz (GALERIJA)

255
0
Podelite sa prijateljima:

Da li su ovi Volkswagenovi koncepti skutera rešenje za budući gradski prevoz?

Nemački proizvođač je spreman za ulazak na tržište električnih skutera sa Streetmate i Cityskater konceptima. Streetmate je bolji performer a VW ga vidi kao perfektan alat za učesnike u gradskom saobraćaju.

S autonomijom do 34 kilometra i maksimalnom brzinom od 45 km/h, skuter s 2,7 ks se poizicionirao kao alternativa gradskom automobilu. Zapravo, Volkswagen tvrdi da će Streetmate zahtevati vozače s dozvolom, koji će morati da registruju i osiguraju vozilo.

Opremljen litijum-jonskom baterijom od 1,3 kWh, koja se u potpunosti puni za dva sata i15 minuta na punjaču od 500 W, i koja može da se skine i puni u kući, ovo vozilo je više nego praktično.

Cityskater s druge strane, možda nije toliko uzbuljiv. On potencijalno može da služi kao prevoz od automobila do posla. Raspolaže s elektormotorom od 0,5 ks i može da „pojuri“ do 19 km/h. Autonomija ovog trotočkaša iznosi 14,5 kilometara.  On može da se spakuje u prtljažnik automobila i izvadi se po potrebi.

S obzirom da poseduje tri točka, Cityskater od vozača iziskuje da upravlja tako što prebacuje težište telom s jedne strane na drugu, poput skijanja. Kontrolna šipka obezbeđuje podršku i omogućava kontrolu za startovanje, ubrzavanje i zaustavljanje. Volkswagen kaže da je Cityskater spreman za proizvodnju, kao i da može da podrži težinu od 120 kilograma. Dakle, Amerikanci stop!

Nažalost, kompanija nije preizirala kada će krenuti u prodaju i koliko će koštati.

AutoRepublika

 

 

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments