1. Home
  2. Vesti
  3. Stižu Porsche Cayenne Coupe, Audi Q3 Sportback…
Stižu Porsche Cayenne Coupe, Audi Q3 Sportback…
0

Stižu Porsche Cayenne Coupe, Audi Q3 Sportback…

214
0
Podelite sa prijateljima:

Na godišnjoj konferenciji za javnost Volkswagen grupacije saopšteni su detalji o premijerama za ovu godinu. 

U toku godine pojaviće se šest potpuno novih modela. Cayenne Coupe je definitivno najzvučnije ime. Kako sam naziv kaže u pitanju je SUV-kupe, a u gami Porschea pozicioniraće se odmah iznad Macana. Potom, tu je i Audi Q3 Sportback, kao i još jedan krosover B segmenta, za sada nepoznatog imena.

U okviru planova za ovu godinu je i premijera jednog automobila iz Bentleyja. U pitanju je zamena za model Flying Spur.

Preostale dve nove premijere su Volkswagenovi modeli Bora i Lavida. Oba automobila namenjena su isključivo kineskom tržištu na kom ova marka dominira godinama unazad.

Čelnici grupacije saopštili su i da će nakon prvog talasa električnih automobila doći i drugi, i da će u tom nadolazećem periodu plasirati čak 15 modela baziranih na MEB platformi. Drugi talas planiran je od 2022. godine.

Na konferenciji je izneto veoma interesantno opažanje, odnosno zaključak VW grupacije u vezi sa električnim automobilima. Nemci predviđaju da će evropsko tržište novih automobila do 2040. godine biti u znaku električnih vozila. Ovakvi modeli imaće udeo od 70%, dok će hibridi činiti 10-20% od ukupnog broja prodatih novih automobila.

Slično predviđanje je i za tržište u Kini. Rukovodioci Volkswagena veruju da će do 2040. godine čak 80% kupljenih novih automobila u Kini biti električni modeli, dok će 10-15% koristiti gorivne ćelije. Manji entuzijazam je za tržište u SAD gde Volkswagenovi analitičari procenjuju da će udeo električnih modela iznositi oko 60%.

AutoRepublika 

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments