1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini: Aventadorov naslednik biće hibrid
Lamborghini: Aventadorov naslednik biće hibrid
0

Lamborghini: Aventadorov naslednik biće hibrid

145
0
Podelite sa prijateljima:

I razjareni bik kreće putem elektrifikacije. 

Nekada poznat po svojim atmosferskim agregatima, Lamborghini danas kreće drugačijom stazom. Kako je naredio patron Audi, odnosno Volkswagen, svi brendovi unutar grupacije moraju početi sa upotrebom elektromotora kao dela pogonskog sklopa.

Ipak, iako je „struja“ postala prioritet, to ne znači da će se Lamborghini odreći sopstvenog identiteta. „Planiramo da zadržimo atmosferski benzinski agregat. Zato što je deo našeg DNK i zato što daje fantastičan zvuk, ali i zbog odličnog odziva na papučicu“, rekao je na marginama Salona automobila u Ženevi tehnički direktor italijanske marke, Mauricio Ređani.

Ređani rešenje vidi u spajanju V12 pogonske jedinice i elektromotora u jedinstven pogonski sklop. „Elektromotor će nam dati veći obrtni momenat pri manje obrtaja, što će biti velika prednost“, kaže Ređani.

Aventador je prošle godine prodat u 1.209 primeraka, uz rast prodaje od 3%. Novi model, odnosno zamena, planirana je za 2021. godinu, što će značiti da će Aventador provesti na tržištu tačno jednu deceniju.

AutoRepublika 

 

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments