1. Home
  2. Vesti
  3. Novi VW Golf R će biti „fantastičan“
Novi VW Golf R će biti „fantastičan“
0

Novi VW Golf R će biti „fantastičan“

493
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je u fazi pripreme osme generacije svog bestselera, ali u Volfsburgu rado pričaju o perjanici porodice Golf.

U intervjuu datom za Top Gear magazin, šef R divizije, Jost Kapito, konstatovao je da je Golf R „performantni dragulj“ u Golfovoj proizvodnoj liniji, spomenuvši da će nova generacija moćnog hedžbeka biti „fantastična“.

Šta to zapravo znači? Ono što znamo je da neće biti elektrifikovan, jer je član VW-ovog odbora, Jirgen Štakman, elaborirao da bi hibrid trebalo da bude jeftiniji i ekološki podobniji, a ne samo da vrši ulogu sportskog modela. Ta rola pripada GTE-u, koji će služiti kao alternativa GTI ikoni. Štakman je etiketirao Golf R kao „kralja performansi“, ali ipak, ne treba očekivati „konjicu“ poput one u R400 konceptu. Kapito je objasnio da bi takav model bio preskup za kupovinu i održavanje. On je dodao da kupci u ovom segmentu očekuju oko 300 ks i cenu ispod 50.000 evra. Da podsetimo, aktuelni Golf R startuje s 44.405 evra u Nemačkoj. Kada bi posedovao 400 ks, kaže Kapito, Golf R bi izgubio polovinu prodaje.

Dok je naredna generacija Golfa R najmanje godinu i po dana daleko, najnoviji član R porodice je dostupan, a to je T-Roc R. Kapito je uveren da se vozi bolje od Golfa R, uprkos krosoverskoj konfiguraciji s višom tačkom težišta. Da li biste se kladili u to? Mi baš i ne.

Volkswagen je navodno kao bazu uzeo Golf R a zatim „sve modifikovao“ da bi bilo više u skladu s povišenim modelom, a dorade uključuju nosače motora i menjača da bi se ukrutilo vozilo i poboljšala upravljivost.

Kapito je sugerisao da su dodatni R modeli na putu, kao i da Polo nije jedan od njih, s obzirom da nije dostupan u 4Motion izdanju. Glasine kažu da bi R značku mogli da ponesu Tiguan i Arteon, ali za sada ništa nije zvanično potvrđeno.

AutoRepublika

Izvor: Top Gear magazin

(493)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments