1. Home
  2. Vesti
  3. Naredni Volvo XC90 biće dostupan samo kao električni model
Naredni Volvo XC90 biće dostupan samo kao električni model
4

Naredni Volvo XC90 biće dostupan samo kao električni model

263
4
Podelite sa prijateljima:

Volvo je krenuo na put bez povratka i planiraju da u narednim godinama drastično uvećaju EV portfolio.

Sve to, naravno, na račun konvencionalnih modela. Tako će i XC90, SUV perjanica švedske marke, u narednoj iteraciji postati baterijski model, i to ne plug-in hibrid, već 100% električni automobil.

Novi XC90 biće predstavljen 2022. godine, dok će njegov mlađi brat XC60 takođe krenuti električnim putem, i debitovaće nešto kasnije – 2024. godine.

Volvo je potvrdio da će naredni XC90 biti dostupan sa izuzetno naprednim sistemima aktivne bezbednosti i gotovo autonomnom vožnjom. Šveđani će se osloniti na LIDAR senzore i saradnju sa NVidijom na stvaranju osnovnih uslova za autonomiju visokog nivoa.

Tehničke specifikacije su i dalje misterija, i sigurno je da će tako ostati još neko vreme. Ipak, veruje se da će budući XC90 biti dostupan u više konfiguracija, sa jednim ili dva elektromotora, odnosno sa pogonom na jednoj ili obe osovine.

Nema podataka ni o bateriji, ali pojedini britanski novinari su uvereni da će XC90 ponuditi više od 600 km autonomije kretanja sa punom baterijom.

Pored toga, kolege sa Ostrva prenose još jednu glasinu. Ovo neće biti perjanica Volvoa kada je reč o SUV portfoliju, jer je navodno u planu još veći model – XC100 koji će biti veći i prestižniji od XC90.

AutoRepublika 

(263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Глупост. Возила на струју по мени треба да буду само мали градски модели, или евентуално возила која ће се возити по граду и на краћим релацијама. А не џипови и лимузине.

himera

Ma jok, kad ostanes bez struje u Nevadi tamo ili u Novom Meksiku, licno onaj globalista Mask dodje da ti puni bateriju sa kanisterima struje haha…

BojanNeki

Izmenjeno 2 godine pre od strane BojanNeki
Dezon

Minimum da ima 100/120kw baterije