1. Home
  2. Vesti
  3. Izbacio BMW-ov motor iz nove Supre i ubacio Toyotin 2JZ
Izbacio BMW-ov motor iz nove Supre i ubacio Toyotin 2JZ
0

Izbacio BMW-ov motor iz nove Supre i ubacio Toyotin 2JZ

6.01K
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan dokaz da je BMW-ov B58 „salonski“ motor, koji nije kadar da obavi zahtevne zadatke?

Oko nove Toyota Supre vlada kontroverza koja se ne stišava. Uskrsnuli sportski kupe ispod haube poseduje presedan u vidu BMW-ovog motora, povezanog isključivo s automatskom transmisijom. Međutim, profesionalni drifter, Daigo Saito, nije uveren u to da dotična kombinacija može da izdrži izazove koje bi on stavio pred nju. Doduše, on ima novu Supru, ali je izvršio zamenu pogonskog sistema.

Saito je objavio nekoliko fotografija na Instagramu, gde je u njegovu A90 Supru „upakovan“ legendarni Toyotin 2JZ redni šestocilndarski motor iz prošle generacije sportskog kupea. Detalji nisu dostupni u vezi sa modifikacijom, ali ekipa iz Supramkv.com ističe da sezona Formule Drift počinje za samo par sedmica. Sasvim je jasno da je automobilu potrebna manuelna menjačka kutija, a što se 2JZ tiče, on je više nego dokazan u svetu performantnih automobila. Iz tog razloga, Saitov potez je sasvim racionalan, tako da je odustao od modifikacije novog BMW-ovog B58.

Toyoti, posebno PR odseku, čije reklame za Supru „iskaču“ po vaskolikom internetu, ovakve vesti sigurno nisu prijatne. Novi model je prošao višegodišnja testiranja, ali uzimajući u obzir Suprinu trkačku istoriju, trebalo bi da je razvijen pogonski sistem za takmičenje, zasnovano na serijskom modelu. Svi znamo da su Toyotine namere da uđe u auto-moto sport, budući da su predstavljeni GR Supra Racing koncept prošle godine, GR Supra Super GT u januaru i GR Supra GT4.

Iz navedenog se nameće pitanje zašto Toyota nije obezbedila nov motor za Formula Drift seriju? Da li će u budućnosti biti lansiran serijski model s odgovarajućim motorom, ostaje nam da vidimo.

AutoRepublika

Izvor: Supramkv.comDaigo Saito via Instagram

(6014)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments