1. Home
  2. Vesti
  3. Top 5 najprodavanijih automobila u Rusiji
Top 5 najprodavanijih automobila u Rusiji
2

Top 5 najprodavanijih automobila u Rusiji

1.04K
2
Podelite sa prijateljima:

Rusi očigledno vole domaće i južnokorejske proizvode. 

Rusko tržište je specifično po mnogo čemu. Putna infrastruktura nije najbolja, vremenske prilike su veliki izazov, a tu su i navike ruskih kupaca koji imaju svoje preferencije kada je reč o tome šta automobil mora da ima, i šta mu nije neophodno.

Ove godine, zaključno sa oktobrom, ruskim tržištem novih automobila caruje Lada Granta. Prodata je u 108.686 primeraka, što je za 28.000 više nego u istom periodu 2018. godine.

Druga pozicija pripala je još jednom Ladinom modelu – Vesti. Ovaj automobil stigao je do 91.798 novih kupaca, što je za 4.941 automobil više nego lane. Treće mesto drži Kia Rio sa 78.073 isporučene jedinice (-4.897).

Četvrti na listi je Hyundai Creta. Creta je prodata u 58.775 primeraka uz 3.236 više isporučenih komada nego prethodne godine. Petu poziciju drži još jedan južnokorejski model, a u pitanju je Hyundai Solaris za koji se odlučilo 49.829 ruskih kupaca.

Interesantno je da među 25 najprodavanijih automobila u Rusiji nema nijednog predstavnika nemačke premijum trojke.

AutoRepublika 

(1039)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Metalik „orange“ Lada Vesta SW Cross meni izgleda kao zmaj. Lepa mi je kao i „plavetni“ Sandero Stepway …

Ercegovac

Убијеђијем шурака да је купи баш у тој SW cross изведби .

Човјек пчелари треба му и гепек а и клиренс, јер каже: Опел Зафиром као да коси по Обедској бари и Церу .
Хајде што коси по Церу косили смо и прије 100 и кусур година …