1. Home
  2. Vesti
  3. SEAT Leon Cupra R ST – 300 ks i pogon na sve točkove
SEAT Leon Cupra R ST – 300 ks i pogon na sve točkove
0

SEAT Leon Cupra R ST – 300 ks i pogon na sve točkove

520
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon predstavljanja prvog samostalnog modela u Ženevi, doduše u konceptnom izdanju (Formentor), Cupra se vratila da radi ono što najbolje zna.

Ovoga puta je u Cuprinu „radionicu“ ušao SEAT Leon, a izašao kao Leon Cupra R ST, koji će biti dostupan u Evropi krajem ovog meseca.

Ispod haube ovog „hot heča“ se (naravno) nalazi 2.0 TSI motor uz asistenciju 4Drive pogona na sve točkove i sedmostepenog DSG menjača. Agregat isporučuje 300 ks, a do 100 km/h iz stanja mirovanja stiže za 4,9 sekundi. Dakle, performanse nadmašuju Leon Cupru R iz 2017.

Na „nabrijanom“ Leonu su modifikovani još neki tehnički detalji, uključujući ogibljenje na prednjoj osovini, radi bržeg prolaska i bolje kontrole vozila kroz krivine, kao i bočnih usisnih otvora u cilju boljeg hlađenja. Pozadi, sportski zvuk se širi iz četiri završetka izduvnih cevi.

Leon u ovom izdanju će biti dostupan u četiri nijanse – „Magnetic Tech“, „Midnight Black“, „Nevada White“ i „Blackness Gray“, s tim što je četvrta ekskluzivna za ovaj model, baš kao i naplaci od 19 cola s Brembo kočnicama.

Što se enterijera tiče, Cuprin „šmek“ se oseti u izboru materijala. Tu su tkanina koja imitira ugljenična vlakna, „bakarni“ akcenti na kontroli klima uređaja, centralnoj konzoli, logou na volanu i šavovima sedišta. Alkantara je iskorišćena za obruč volana i ručicu menjača.

Nema šta, SEAT i Cupra su odratili odličan posao.

AutoRepublika

 

(520)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments