1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 108 nestao sa francuskog tržišta
Peugeot 108 nestao sa francuskog tržišta
0

Peugeot 108 nestao sa francuskog tržišta

385
0
Podelite sa prijateljima:

Mališan više nije dostupan za kupce na matičnom tržištu.

Bilo je pitanje trenutka kada će se 108-ica pokloniti publici. Već je poznato da je PSA grupa raskinula saradnju sa Toyotom u A segmentu, te da dvojac C1-108 neće dobiti naslednike.

Peugeot je potvrdio da više nije moguće naručiti model 108, te se na taj način označava kraj karijere tog vozila u Francuskoj. Zanimljivo je da će se eliminacijom minijaturnog hečbeka Peugeot ujedno odreći i prisustva u najmanjoj automobilskoj klasi.

Tako će uvodni model Peugeota u domicilu, a zatim i u ostatku Evrope postati 208-ica. Nema žalosti kod predstavnika “lava” za odlazećim vozilom, jer im je već duže vreme cilj usmeravanje kupaca ka skupljim modelima.

Za razliku od Peugeota, Citroen će imati pristupačno prevozno sredstvo u ulozi uvodnika u portfolio. Naravno, to je električni Ami čiji test možete pročitati na sledećem linku.

AutoRepublika 

(385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments