1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover Discovery emituje 20 puta manje NOx od dizel modela Renault Clio
Land Rover Discovery emituje 20 puta manje NOx od dizel modela Renault Clio

Land Rover Discovery emituje 20 puta manje NOx od dizel modela Renault Clio

224
1
Podelite sa prijateljima:

Jaguar Land Rover je postao prvi proizvođač u Evropi koji je omogućio nezavisnom telu AIR (Allow Independent Road-testing) da izvrši merenje štetnih emisija vozila iz njihove game, u realnim uslovima saobraćaja.

AIR indeks je razvijen sa ciljem da informiše kupce i kreatore emisionih pravila o stvarnom stanju u pogledu štetnih emisija vozila, kako bi donosili utemeljene odluke iz njihove sfere interesovanja. Stepen emisija je jasno ilustrovan različitim nijansama boje kategorija od A do E, čime se iskazuje razlika između najčistijih i po prirodu najpogubnijih modela vozila.

Rezultati testiranja nekih vozila iz game britanskog proizvođača Jaguar Land Rover su objavljeni drugog novinarskog dana na Salonu automobila u Ženevi, a oni su pokazali da se, sudeći po količini emitovanih azotnih oksida, njihova vozila nalaze među najčistijim modelima koji se prodaju na Starom kontinentu.

Za potrebe testiranja je korišćena testna oprema koja je uobičajena u ovakvim situacijama i koja je prikladne veličine kako bi se našla u samom vozilu tokom sprovođenja testa. U automobilskoj javnosti je poznata ko Portable Emissions Measurement System (PEMS).

Rezultati testiranja su prikazani u tabeli ispod:

Masimo Fedeli, suosnivač i rukovodilac nezavisnog tela je izjavio prilikom objave rezultata da su vozila britanskog proizvođača među najčistijim na tržištu. Za primer je naveo modele Jaguar E-Pace i Range Rover Evoque, koji se ističu u celoj industriji, ne samo u SUV segmentu.

Posebno je istakao model Land Rover Discovery za koji je naveo da je emitovao 20 puta manje količine azotnih oksida u odnosu na dizel verziju francuskog mališana Renault Clio

Proizvođač se pohvalio da modeli Jaguar XE D180 i Jaguar XF D180 već sada ispunjavaju norme nastupajućih standarda, koji postaju mandatorni 2021. godine.

Obećavamo da ćete imati dobru osnovu za razne zaključke ukoliko analizirate rezultate sličnih testiranja koje je sproveo nemački ADAC.

AutoRepublika

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koji Clio im je bio osnov za poredjenje?