1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan potvrdio e-POWER pogonsku tehnologiju za Evropu
Nissan potvrdio e-POWER pogonsku tehnologiju za Evropu
0

Nissan potvrdio e-POWER pogonsku tehnologiju za Evropu

168
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan je odlučio da ide u različitim smerovima po pitanju elektrifikacije.

Ono što je iznenađujuće u vezi s futurističkim IMQ konceptom iz Ženeve je što se ne radi o čisto električnom modelu, kao što je to Nissan IMs.

IMQ je zapravo serijski hibrid u e-POWER izdanju, bez mogućnosti punjenja baterija putem priključka. Pogon je električni, s dva elektromotora, koji u totalu isporučuju 250 kW i 700 Nm, ali je tu i 1,5-litarski benzinac, koji napaja generator, jer baterija je prilično mala.

U srcu IMQ-a je nova generacija e-Power tehnologije, električni pogonski sistem koji obezbeđuje instantno, linearno ubrzanje. Razvijen je iz e-Power tehnologije trenutno dostupne u najbolje prodavanom Nissan Noteu i Sereni, koji se prodaju u Japanu.

Snaga se kanališe putem novog višemotornog pogonskog sistema na sve točkove, što omogućava preciznu i nezavisnu kontrolu svakog točka ponaosob.

Japanska marka je najavila da će prvi modeli s e-Power sistemom biti lansirani u Evropi do 2022., kao i da će prodaja elektrifikovanih automobila na Starom kontinentu porasti petostruko.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments