1. Home
  2. Vesti
  3. BMW razmatra povlačenje Minija iz Velike Britanije
BMW razmatra povlačenje Minija iz Velike Britanije
1

BMW razmatra povlačenje Minija iz Velike Britanije

173
1
Podelite sa prijateljima:

BMW grupa ostavlja otvorenom opciju da se Mini povuče sa Ostrva ukoliko Britanija ne sklopi sporazum o slobodnoj trgovini sa EU. 

Pored fabrike Minija u Oksfordu, BMW poseduje još jedan pogon u kojem sklapa svoje motore. I ta fabrika je pod znakom pitanja, a visokorangirani rukovodilac bavarske marke, Piter Švarcenbauer, rekao je Reutersu da je sve spremno za obustavljanje rada i u ovoj fabrici ukoliko se britanske vlasti ne dogovore sa EU.

BMW je već najavio da će zatvoriti pogon u Oksfordu gde se sklapa Mini na mesec dana, a datum zatvaranja je 1. april. Ovo korespondira sa činom napuštanja Evropske unije, te je očigledno da BMW želi da u tih tridesetak dana vidi kako će se stvari odvijati.

Gde bi tačno Mini mogao da se preseli u slučaju odlaska sa Ostrva, još uvek je nejasno. Najverovatnije bi to mogla biti jedna od već postojećih fabrika u okviru BMW grupe, no sasvim je moguće i da Nemci planiraju otvaranje novog pogona, najverovatnije u Istočnoj Evropi.

AutoRepublika 

 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Možda se popravi kvalitet, fit & finish, da prebace fabriku u Češku ili Slovačku.