1. Home
  2. Vesti
  3. Očekuje se da će Nio lansirati podmarku Alps u prvom kvartalu naredne godine
Očekuje se da će Nio lansirati podmarku Alps u prvom kvartalu naredne godine
0

Očekuje se da će Nio lansirati podmarku Alps u prvom kvartalu naredne godine

97
0
Podelite sa prijateljima:

Očekuje se da će Niov podbrend kodnog imena Alps biti lansiran u prvom kvartalu 2024. godine, navodi Tencent News u današnjem izveštaju, pozivajući se na osobu koja je upoznata sa tim. Proizvođač električnih vozila, koji je predstavio svoju vodeću limuzinu ET9 na događaju Nio Day 2023 23. decembra, nije otkrio nikakav planirani vremenski okvir za lansiranje svoja dva podbrenda.

Nio takođe radi na podbrendu internog kodnog imena Firefly pored Alpsa za koji se očekuje se da ćeciljati na tržište između 28 i 42 hiljade dolara, dok se očekuje da će Firefly ciljati na tržište cenom manjom od 28 hiljada, prema prethodnim izveštajima u lokalnim medijima.

Konkurencija je trenutno žestoka, a vreme ulaska Nijoovog drugog brenda na tržište je veoma važno, rekao je Vilijam Li, osnivač kompanije, predsednik i izvršni direktor, u intervjuu od 24. decembra.

„Moramo da budemo hrabri u nekim stvarima, kao što su Nijove tehnološke inovacije. Ali u nekim stvarima moramo da se usudimo da kasnimo, kao što je ulazak na masovno tržište, kojim dominiraju porodični automobili“, rekao je Li. Nio je u avgustu 2021. potvrdio da će ući na masovno tržište preko podbrendova, a u kasnijim komunikacijama je rekao da ima dva podbrenda sa internim kodnim imenima Alps i Firefly.

Dana 29. avgusta, Li je rekao tokom poziva analitičara nakon što je Nio objavio svoju zaradu u drugom kvartalu da razvoj modela Alpsa ide veoma dobro, sa prvim pilot test vozilom koji je van proizvodnje, a drugi model je već u razvoju. Razvoj modela Alpsa zasniva se na drugačijoj filozofiji od brenda Nio i biće više fokusiran na porodični scenario, rekao je tada Li, dodajući da brend neće imati mnogo modela i da će biti više fokusiran na prodaju svakog modela.

Lokalni medij LatePost je 14. septembra izvestio da će Alps biti usmeren na tržište po ceni od oko 28 hiljada, sa timom koji već broji više od 800 ljudi, kao i da je planirano da se prvo vozilo masovno proizvodi i počne sa isporukom u drugoj polovini naredne godine.

Li je 5. decembra rekao u pozivu nakon što je Nio objavio svoju zaradu u trećem kvartalu da je Alps završio probnu proizvodnju svojih „VB“ (Validation Build) prototipa, i da još ima dovoljno vremena da ga optimizuje i poboljša.

Pored Alpsa, čini se da Nio paralelno napreduje i sa projektom Firefly. Nio je osnovao podružnicu u Čudžouu, u provinciji Anhui, gradu za koji se ranije pričalo da je dom fabrike Fireflya. Podružnica, pod nazivom Chuzhou Guangqi Auto Parts Co Ltd, zvanično je osnovana 21. decembra.

AutoRepublika

(97)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments