1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Ginetta Akula – ime italijansko, poreklo britansko (GALERIJA)
Ginetta Akula – ime italijansko, poreklo britansko (GALERIJA)
0

Ginetta Akula – ime italijansko, poreklo britansko (GALERIJA)

250
0
Podelite sa prijateljima:

Jedno od velikih iznenađenja u Ženevi svakako je predstavljanje automobila Ginetta Akula. 

Kao grom iz vedra neba, reklo bi se ovdašnjim prostorima. Ginetta, proizvođač automobila iz Lidsa u Velikoj Britaniji u prethodnih nekoliko godina u potpunoj tajnosti je razvijao svoj superautomobil pod nazivom Akula. Za razliku od ustaljene prakse među „velikim“ proizvođačima koji svoje nove proizvode najavljuju nekad čak i godinama unapred, Ginetta je suptilno izložila svoj model u Ženevi i prikupila brojne simpatije.

Na prvi pogled Akula pleni agresivnim stavom koji upućuje na to šta je poenta ovog automobila: performanse. Ginetta je zaista jedinstven slučaj u svetu automobilizma. Kada velikani pozajmljuju agregate jedni od drugih kao od šale, kupuju menjače od istih dobavljača, ovaj mali britanski brend očito „velikog srca“ hrabro i samostalno razvija sopstvene motore i menjače.

U Akuli se nalazi V8 atmosferska pogonska jedinica, radne zapremine 6 litara i razvija 610 konjskih snaga. Snaga se na zadnje točkove prenosi putem šestostepenog sekvencijalnog menjača.

Ginetta nije saopštila sve podatke o svom superautomobilu, ali već znamo cenu – 340.000 britanskih funti. Prema rečima šefa ove marke, planirana proizvodnja za narednu godinu je svega 20 primeraka, od kojih je 14 već prodato.

AutoRepublika 

 

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments