1. Home
  2. Sajmovi
  3. BMW obogatio gamu krosovera X3 PHEV verzijom
BMW obogatio gamu krosovera X3 PHEV verzijom

BMW obogatio gamu krosovera X3 PHEV verzijom

165
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je na Salonu automobila u Ženevi predstavio plug-in hibridnu verziju krosovera koji nas je u 20d varijanti oduševio pre nekih petnaestak meseci, tokom postupka testiranja.

Novi X3 xDrive30e će ući u serijsku proizvodnju poslednjeg meseca ove godine, otprilike u isto vreme kada se na proizvodne trake penje i benzinska verzija rivalskog SUV-a Audi Q5 treće generacije. PHEV pogonski sklop kombinuje četvorocilindarski benzinski motor i electromotor koji u zbiru isporučuju više od 285 konjskih snaga, dok je dodatnih četrdesetak raspoloživo na privremenoj osnovi, zahvaljujući “rezervi” koju drži elektro-asistent.

Krosover koji poseduje pogon na sve točkove ubrzava do “stotke”” za 6,5 sekundi, a proizvođač navodi čisto električnu autonomiju od pedesetak kilometara. Deklarisane štetne emisije ugljen-dioksida iznose 117 g/km. Litijum-jonska baterija koja energijom snabdeva elektromotor je pozicionirana ispod zadnje klupe, ne remeteći pritom identičnih 450 litara zapremine prtljažnog prostora, koliko poseduje i konvencionalna, benzinska verzija.

BMW se priprema za predstavljanje čisto električni verzije krosovera srednje veličine koji će poneti oznake  iX3 SUV, a debi u izložbeno-prodajnim salonina je zakazan za 2020. godinu.

BMW X3 PHEV se trenutno šepuri pod svetlima ženevskog sajma, a predstavlja samo deo plug-in hibridne postavke minhenskog giganta, koju čine još i serija 7, serija 3, kao i za broj veći brat iz krosover game, BMW X5.

Novitet je deo programa kompanije koji se tiče elektrifikacije game, a koja podrazumeva lansiranje 12 modela tog tipa pogonskog sklopa, do kraja ove godine, odnosno 25 njih do isteka 2025. godine.

AutoRepublika

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments