1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Fiat Concept Centoventi u stilu lego kocki
Fiat Concept Centoventi u stilu lego kocki
0

Fiat Concept Centoventi u stilu lego kocki

161
0
Podelite sa prijateljima:

Modularni paket baterija i mogućnost apsolutne individualizacije.

Novi Fiat Concept Centoventi debituje u Ženevi, a reč je o nečemu više od prethodnice novog modela s povišenim klirensom. Ovaj model slavi 120 godina postojanja italijanske kompanije, a takođe ga krasi električni pogon i poseban kabinski stil, koji potencijalnim vlasnicima nudi razno-razne opcije individualnog podešavanja.

Što se stajlinga tiče, on je „italijanski neodoljiv“. Italijani su pravi majstori kada treba napraviti nešto kompaktno. U ovom slučaju, prednjih i zadnjih prepusta gotovo da nema. Centoventi neguje taktiku malih auotmobila, s velikim točkovima i kutijastom formom. On je takođe retro u najboljem mogućem smislu, s četvrtastim farovima i uspravnim anfasom, što u velikoj meri podseća na nekadašnje Fiatove modele. Naravno, tu je čitav niz modernih detalja.

Ispod „lima“ se nalazi čisto električni pogonski sklop, za koji Fiat kaže da je „najpriuštivija tržišna solucija u domenu električnog pogona“. Mada nema dubljih inforamacija u vezi s tim koliko elektromotora ima i koliko snage raspolažu, Fiat ipak spominje da je u igri modularni paket baterija, koji će vlasnicima omogućavati da produže autonomiju, od skromnih gradskih stotinak kilometara, pa do čak 500 kilometara.

Po Fiatu, Concept Centoventi je u potpunosti prilagodljiv. Naime, kroz 4 U program, vlasnici mogu da kreiraju automobil u skladu sa svojim ukusima i afinitetima. To podrazumeva četiri opciona krova, različite odbojnike, ratkapne, uz 120 različitih asesoara. Fiat kaže da od sada vlasnici neće morati da čekaju na restilizaciju, već će sami moći da je urade kada god to požele.

Ista filozofija se odnosi i na kabinski prostor. S onim što Fiat naziva „plug-and-play“ princip, vlasnici mogu da dodaju i oduzimaju komponente s armaturne table. U širem smislu, mogu čak da menjaju audio uređaj, prostor za odlaganje predmeta i bočne naslone sedišta. Asistencija dilera je potrebna samo u slučaju odbojnika, krova, klastera instrumentacije, baterije i digitalizovanih zadnjih vrata.

AutoRepublika

 

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments