1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. ItalDesign DaVinci – savršena osnova za savršen Grand Tourer
ItalDesign DaVinci – savršena osnova za savršen Grand Tourer
0

ItalDesign DaVinci – savršena osnova za savršen Grand Tourer

528
0
Podelite sa prijateljima:

Italijani su zaista majstori automobilskog dizajna, a novi koncept ItalDesigna je konkretan dokaz. Čak, uz neznatne izmene, mogao bi brzo da uđe u serijsku proizvodnju.

Ime mu je ItalDesign DaVinci, kreiran u ime 500 godina od smrti čuvenog pronalazača i slikara. Automobil je, možemo slobodno reći, dostojan namenjene mu uloge.

Nažalost, reč je o konceptnom automobilu. To ne znači da ne bi mogao da stigne do serijske prozvodnje. U pres materijalu koji je izdao ItalDesign, kompanija objašnjava da je DaVinci čisto električni konceptni automobil, koji bi do serijske proizvodnje mogao da dođe bez značajnijih izmena. Dizajn omogućava instalaciju tandema elektromotora, pozicioniranih na prednjoj i zadnjoj osovini, pogoneći na taj način sva četiri točka. Paket baterija se nalazi u sredini, što održava centar težišta niskim a distribuciju mase idealnom.

ItalDesign je predvideo i izvestan stepen modularnosti, što bi omogućilo implementaciju različitih elektromotora i postavki baterija različitih proizvođača. Ukoliko neko preferira benzinski pogon, DaVinci može lako da se prilagodi za konvencionalni pogonski sistem. Zapravo, ovaj prototip poseduje 4,0-litarski V8. Drugim rećima, ItalDesign ne želi da bude prvi koji će da „povuče obarač“, već očekuje da neko drugi odabere DaVinci kao osnovu za atraktivan električni model.

Razloga za tako nešto je mnogo, jer je DaVincijev dizajn fascinantan. Reč je o velikom grand toureru elegantnog profila i decentno agresivnom s koje god strane da se pogleda.

Enterijer ne izgleda do te mere „konceptualno“, jer ga krasi tradicionalna postavka u minimalističkom maniru i obilje alkantare. Čak su i prekidači i dugmići na armaturnoj tabli prekriveni ovim materijalom.

AutoRepublika

 

(528)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments