1. Home
  2. Sajmovi
  3. Citroenova rođendanska torta u Ženevi – Ami One koncept
Citroenova rođendanska torta u Ženevi – Ami One koncept

Citroenova rođendanska torta u Ženevi – Ami One koncept

145
0
Podelite sa prijateljima:

Malen, pristupačan, jednostavne tehnologije – to su karakteristike francuskog električnog koncepta kojim proizvođač, uz seriju pratećih manifestacija i još jedan za Frakfurt predviđeni koncept, obeležava stogodišnjicu postojanja,

Sićušni Ami One kao gradski automobil budućnosti, namenjen za služenje u car sharing servisu i konstruisan je da bude dovoljno robustan da sve predviđene napore izdrži.

Ami One je dvosed koji ispunjava zahteve evropske regulative kako bi bio klasifikovan kao kvadricikl. To znači da je uži od 1,5 metara, da mu je maksimalna brzina kretanja niža od 45 km/h, kao i da je lakši od 450 kilograma. Kao rezultat svih navedenih karakteristika, u nekim državama vozaču nije ni potrebna vozačka dozvola kako bi legalno upravljao istim.

Sam proizvođač izjavljuje da maleni koncept ne smatra automobilom. U razvoju koncepta se težilo izboru materijala koji će biti dugovečni a zarad sniženja troškova proizvodnje, broj komponenti je drastično smanjen.

Prednji i zadnji prozori su različitih dimenzija, ali na svim drugim mestima gde god je to bilo moguće, paneli karoserije se poklapaju po veličini. Narandžasti paneli ispod bočnih i zadnjeg stakla su montirani, a na sve četiri strane je vidljiv i simbol Ševrona stakala. Pored toka, svi lukovi točkova su identični a zadnje svetlosne grupe poseduju samo po dve LED sijalice.

Unutrašnjost koncepta je takođe maksimalno pojednostavljena. Mogućnosti pametnih telefona su maksimalno podržane od strane kvadricikla, a ekran mobilnog telefona se projektuje na prednjem vetrobranskom staklu, poput poznatog HuD sistema. To je zapravo i jedina elektrika u enterijeru simpatičnog četvorotočkaša. Prozori su ili otvoreni ili zatvoreni, nema elektro asistencije, dok je krov sklopiv u maniru koji je svojevremeno promovisala legenda Citroena, model 2CV.

AutoRepublika

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments