1. Home
  2. Vesti
  3. Novu Toyotu Tacomu će biti izuzetno teško ukrasti u Americi
Novu Toyotu Tacomu će biti izuzetno teško ukrasti u Americi
1

Novu Toyotu Tacomu će biti izuzetno teško ukrasti u Americi

777
1
Podelite sa prijateljima:

Odbrojavamo dane kada će Toyota da predstavi novu generaciju modela Tacoma. Prethodni naraštaj je predstavljen još 2015. godine, a sumnjamo da se neko žalio na to, pošto je prošle godine japanski proizvođač vozila isporučio rekordnih 252.490 primeraka. Ruku na srce, veliki deo te prodaje je došao na štetu većeg i profitabilnijeg modela Tundra, ali na kraju dana, Tacoma je izuzetno bitna za Toyotu i sigurno ćemo je videti još dugi niz godina.

Za sada smo osmotrili dosta fotografija raznih delova vozila i ne čini nam se da će se izmeniti u velikoj meri, a mnogobrojne dizajnerske linije će biti preuzete baš sa spomenute Tundre.

Ono što je kompanija potvrdila i što će sigurno obradovati malu, ali vernu grupu kupaca jeste podatak da će manuelni menjač i dalje biti deo ponude. I vrapci na granama znaju da Jenkiji već dugo godina prefiriraju automatike i da je prodaja vozila sa papučicom kvačila na nivou statističke greške, ali eto, Toyota nastavlja da ga nudi na Tacomi za sve one kojima „benzin teče kroz vene“. Očekujemo da će ponovo biti sa šest stepeni prenosa dok bi automatik sa istim brojem brzina mogao da bude penzionisan i zamenjen nekim modernijim.

Tacoma će da pretrpi velike izmene ispod haube. Novi 2,4-litarski turbobenzinac bi trebalo da zameni dosadašnji 3,5-litarski atmosferac sa šest cilindara. U modelu Highlander razvija 265 konjskih snaga, što je za trinaest „grla“ manje od spomenutog atmosferca, ali se može pohvaliti sa značajno većim maksimalnim obrtnim momentom.  Konkretno, reč je o brojci od 420 Nm obrtnog momenta što je za nekih 60 Nm više u poređenju sa prethodnikom.

Amerikanci već sada prave šale gde je glavni zasmejavajući faktor to što je manuelni menjač „najbolja zaštita protiv krađe“ jer većina Jenkija ne ume da ga vozi, a u svakoj šali naravno ima i malo (ili u ovom slučaju da kažemo, „dosta“) istine.

Tacoma je zapravo jedan od svega dva modela u ovoj kategoriji sa opcijom manuelnog menjača i možete da ga naručite još samo u modelu Jeep Gladiator. S druge strane, Ford Ranger, Chevrolet Colorado, GMC Canyon i Nissan Frontier su odavno prešli samo na automatike.


U svakom slučaju, novitet bi trebalo da vidimo svakog dana, a tada će nam biti poznato šta nam je Toyota spremila ovaj put.

AutoRepublika

(777)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ništa bez manuelnog menjača 😊