1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo XC90 prošao tretman zatezanja bora (GALERIJA)
Volvo XC90 prošao tretman zatezanja bora (GALERIJA)
0

Volvo XC90 prošao tretman zatezanja bora (GALERIJA)

455
0
Podelite sa prijateljima:

Volvo je zvanično prikazao osveženi XC90 koji će debitovati na nadolazeće Salonu automobila u Ženevi. 

Nakon što su praktično promenili čitavu gamu, Šveđani se sada okreću osvežavanju i restilizaciji starijih modela kako bi im produžili životni vek. Vizuelne izmene kod XC90 su krajnje suptilne. Najveća je svakako nova rešetka na prednjem delu vozila, dok su sada potencijalnim kupcima dostupni i drugačiji točkovi i nove boje karoserije.

Unutar automobila nije došlo do promena, a istinu govoreći nisu ni bile potrebne. Enterijer modela Volvoa je fantastičan u prethodnih nekoliko godina, i čak bez izmena ova kabina izgleda fascinantno i čak u nekim elementima i ispred svog vremena. XC90 može dolaziti kao petosed, ali i sa šest pa čak i sedam sedišta.

Ipak, najbitniji novitet kod osveženog XC90 je primena tzv. KERS sistema. U pitanju je tehnologija koja omogućava rekuperaciju energije koja nastaje kočenjem. Ovaj sistem biće u uparen sa SUS motorima, a kako navode u Volvou uz njegovu upotrebu doći će do pada potrošnje goriva za nekih 15%.

Švedska marka saopštila je da će nova verzija njihovog najvećeg SUV-a biti dostupna od maja ove godine, kao i da je knjiga porudžbina uveliko otvorena.

AutoRepublika 

(455)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments