1. Home
  2. Vesti
  3. Njegovo visočanstvo Mercedes S65 Final Edition u Ženevi
Njegovo visočanstvo Mercedes S65 Final Edition u Ženevi
1

Njegovo visočanstvo Mercedes S65 Final Edition u Ženevi

2.47K
1
Podelite sa prijateljima:

S klasa se i zvanično oprašta od monstruoznog V12 agregata. 

Mercedes je najavio šta će sve dovesti i izložiti za desetak dana u Ženevi, a jedna od uzdanica na štandu „trokrake zvezde“ svakako će biti model S65 Final Edition. Dakle nakon ove izvedbe ljubitelje S klasa neće imati u ponudi S65*, odnosno 6,0-litarski V12 biturbo motor odlazi u penziju.

Zapravo odluka da se V12 pošalje u istoriju nije nimalo iznenađujuća. Mercedes već dve godine najavljuje postepeno penzionisanje ovig pogonskih jedinica, a u budućnosti osloniće se na V8 agregate, koji će po potrebi biti upareni sa elektromotorom.

Iako Mercedes ostaje definitivno bez V12 agregata, Daimler neće u potpunosti dići ruke od ove pogonske jedinice. Nemački gigant ostavlja mogućnost da se ovaj tip motora primeni u podbrendu Maybach, jer bi se na taj način dobilo na ekskluzivnosti samog automobila.

Mercedes još uvek nije dao više informacija o S65 Final Edition. Ne zna se do kakvih će vizuelnih izmena doći, a više informacija očekuje se u narednim danima pred premijeru u Ženevi.

AutoRepublika 

*Na naslovnoj fotografiji nalazi se Mercedes-AMG S65 Sedan

 

(2470)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Mad Max, bitno da se Evropa je razbaciva sa zapreminom kao USA i na ovakav nacin pokazuje koliko joj je stalo do ekologije. 😉