1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvodnja Civica se iz Engleske seli u SAD?
Proizvodnja Civica se iz Engleske seli u SAD?
1

Proizvodnja Civica se iz Engleske seli u SAD?

179
1
Podelite sa prijateljima:

Za sada ništa nije zvanično potvrđeno.

Honda je, kao što smo izvestili, potvrdila plan vezan za zatvaranje fabrike u Svindonu, gde se proizvodi aktuelna generacija Civica. To takođe znači i potencijalno ukidanje 3.500 radnih mesta do 2021., kada će na scenu stupiti model nove generacije.

Mada ovaj potez koincidira s „Bregzitom“, Honda tvrdi da izlazak Velike Britanije iz Evropske unije nema veze s tim. Umesto toga, Japanci kao razlog navode „promene u globalnoj automobilskoj industriji bez presedana“.

To takođe znači da bi Honda mogla da preseli proizvodnju Civic hedžbeka na teritoriju Severne Amerike. Po novom izveštaju portala Autoblog.com, budućnost Civica je bezbedna, a on bi mogao da se sklapa na nekoj lokaciji „preko bare“, gde uživa u velikoj popularnosti. Isto važi i za Civic Type R, posebno uzimajući u obzir da se njegov motor sastavlja u Ohaju.

Za sada ništa nije potvrđeno, ali Autoblog.com tvrdi da ima izjavu iz Honde koja potvrđuje nastavak proizvodnje Civic hedžbeka i Type R-a.

Ukoliko se Honda iz Velike Britanije preseli u SAD, to se neće desiti pre 2021. Ove godine će se završiti proizvodnja aktuelne generacije Civic hedžbeka, što će ujedno označiti i zatvaranje fabrike u Svindonu. Generalno, kada dođe vreme za novu generaciju popularnog modela, on bi mogao da se proizvodi u Americi.

Što se tiče proizvodnog pogona na jugu Engleske, tamo su se ranije proizvodili Accord, Jazz i CR-V. Ukupno, 160.000 automobila je proizvedeno u Svindonu prošle godine, što je oko 10 odsto ukupne proizvodnje automobila Velike Britanije.

AutoRepublika

Izvor: Autoblog.com

 

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Био један високо позициониран менаџер у претходној фирми .
Прочуле се да узима мито од добављача, прозвали га Александар- 10% .
Он се бранио следећим ријечима : “ па шта, није 10% пуно …“

Е моји Енглези, да Вас хоће Индијци поклопити ( а почели су ) .