1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Leaf najprodavaniji električni automobil na svetu
Nissan Leaf najprodavaniji električni automobil na svetu
1

Nissan Leaf najprodavaniji električni automobil na svetu

534
1
Podelite sa prijateljima:

Nissan Leaf treba da udvostruči ili utrostruči prodaju da bi produžio vođstvo.

Japanski model na električni pogon je bestseler u klasi automobila pogonjenih baterijama i na tom mestu će ostati još neko vreme. Prodaja na kumulativnom planu, odnosno od početka proizvodnje, prelazi 360.000 jedinica.

Na drugom mestu je Tesla Model S, s prodatih više od 240.000 primeraka, a iza njega je BAIC EC-Series, s prodajom od preko 170.000 jedinica.

Globalna slika tržišta električnih automobila

Iz razloga što je Tesla Model S premijum model s prosečnom cenom više nego dva puta većom od Leafa, za pretpostaviti je da donosi najveću zaradu, pored ponude kada je kapacitet baterije u pitanju.

 

Broj registracija električnih automobila na globalnom planu

Postoji velika verovatnoća da će 2020. prvo mesto preuzeti Tesla Model 3, ali to zavisi i od tempa rasta u odnosu na Leaf, koji godišnje dodaje oko 80.000 jedinica na prodajni konto.

Kako je Leaf prošao na našem testu, možete pročitati ovde.

AutoRepublika

(534)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

bila je po novinama vijest da je leaf model kojem najbrze pada cijena. U ovom novom sam sjedio samo, i mogu reci da je boravak u unutrasnjosti (dok se ne vozis) cisto ugodan, fini materijali, ugodan dizajn…ali kad ga izvedes iz salona, cijena je odmah za 20k eura niza.
Na stranu to sto ne bih nikad vozio (pod ovim uslovima cestog i dugotrajnog punjenja baterija i jadnog dosega i ogranicenja brzine voznje i komfora putnika …) e auto, ali da mu tako pada cijena….