1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini debituje s hibridnim hiperautomobilom u Frankfurtu
Lamborghini debituje s hibridnim hiperautomobilom u Frankfurtu
0

Lamborghini debituje s hibridnim hiperautomobilom u Frankfurtu

163
0
Podelite sa prijateljima:

Lambo je već rasprodao sva 63 primerka po ceni od 2,5 miliona dolara po jedinici.

Lamborghini bi trebalo da debituje sa željno iščekivanim hibridnim hiperautomobilom na Salonu automobila u Frankfurtu. Model kodnog naziva LB48H, sigurno će dobiti mnogo „zvučniju“ oznaku kada s njega konačno bude skinut veo.

LB48H bi takođe trebalo da inspiraciju, što se stajlinga tiče, pronađe u Terzo Milenio konceptu. Elektromotor je predviđen za pogon prednjih točkova, dok će legendarni, 6,5-litarski V12, biti zadužen za zadnju osovinu. Glasine sugerišu da će izlazna snaga biti 850 konja. Biće proizvedene samo 63 jedinice u ime datuma osnivanja kompanije – 1963. Nimalo ne čudi da su svi automobili unapred rasprodati, po ceni od 2,5 miliona dolara po primerku.

Hibridni pogon će naslediti i Aventadorovi „potomci“, ali bi čekanje na novi model moglo malo da se produži u odnosu na prvobitni plan, koji je podrazumevao lansiranje 2020. godine.

„Možda će doći nešto kasnije, jer je uspeh aktuelnog Aventadora toliko velik da nema potrebe da ga zamenjujemo. Primera radi, SVJ je unapred rasprodat u prve tri do četiri nedelje“, rekao je Federiko Foskini, šef Lamborghinijeve „komercijale“.

Ono što ne ide u prilog hibridnom hiperautomobilu je što električne komponente dodaju 200 kilograma na ukupnu masu vozila. Lambo namerava da upotrebi što je više moguće komponenti od ugljeničnih vlakana, da bi to kompenzovao. Ipak, naslednik Aventadora će i dalje biti malo „ugojeniji“.

Foskini je takođe izjavio da će Lamborghini premijerno predstaviti još jedan model u Frankfurtu, nazvavši ga „iznenađenjem“. Tipujemo na „plug-in“ hibridnu verziju Urusa.

AutoRepublika

 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments