1. Home
  2. Vesti
  3. Šta se dešava sa Matijasom Milerom nakon smene u Volkswagenu?
Šta se dešava sa Matijasom Milerom nakon smene u Volkswagenu?
0

Šta se dešava sa Matijasom Milerom nakon smene u Volkswagenu?

210
0
Podelite sa prijateljima:

Verovali ili ne, Miler je izjavio da je za svoju smenu saznao svega par sati ranije u odnosu na sve nas koji pratimo zbivanja u automobilskoj industriji. Događaj u kojem je Herbert Dis imenovan za prvog čoveka VW grupe, umesto dotadašnjeg dirigenta Matijasa Milera, se odigrao 12. aprila godine na zalasku.

Grubo i bez prethodnih indicija, nadzorni odbor VW-a je na čeono meseto doveo bivšeg menadžera marke VW, a kao obrazloženje za “zahvalnicu” Mileru, navedeno je sve intenzivnije otuđenje dotašnjeg izvršnog direktora od vladajućih porodica Pih i Porše, kao i medijski unilateralizam (ma šta to značilo).

Ipak, Mileru se ne može osporiti umešnost u upravljanju “post-dizelgejt” situacijom, kao i u postavljanju temelja elektrifikacije buduće game nemačkog konglomerata.

Od dana smene, pa sve do ovog trenutka, Miler nije bio zapažen niti jednom na bilo kom javnom događaju u organizaciji Volkswagen grupe. Ipak, on se i dalje nalazi na platnom spisku bivšeg/sadašnjeg poslodavca.

Naime, Miler ima potpisan ugovor sa VW-om, prema čijim odredbama će do kraja februara 2020. godine, pružati savetodavne, konsultantske usluge.

Kompanija je odbila da obavesti javnost o predmetu angažovanja bivšeg rukovodioca, odnosno o oblasti u kojoj se Miler angažuje. Takođe, zbog tajnosti ugovornih odredbi, nije obelodanjena ni naknada koju u ovom periodu on ostvaruje.

Ipak, nismo zabrinuti za egzistencijalne uslove koji prate Milera, pošto je poznato da je u uspešnim godinama zarađivao i po 10 miliona evra.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments