1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen Ami One koncept – potencijalno idealno rešenje za gradski prevoz?
Citroen Ami One koncept – potencijalno idealno rešenje za gradski prevoz?
0

Citroen Ami One koncept – potencijalno idealno rešenje za gradski prevoz?

204
0
Podelite sa prijateljima:

Ovogodišnji Salon automobila u Ženevi bi mogao da ponese „titulu“ najneuzbudljivijeg do sada, naravno s aspekta jednog „petrolheada“. Međutim, ukoliko ste ljubitelj „bele tehnike“, francuski Citroen priprema jedan potencijalno sjajan model.

Bolje bi bilo da smo napisali „model“, jer ga sam Citroen naziva „stvar“. Reč je o Ami One konceptu.

Ova automobilska igračka ima električno „srce“, što sugeriše da je reč o eventualnoj alternativi kada je javni prevoz u pitanju, ali i onaj lični, jer je kao stvoren za gradske gužve. Može da primi samo dvoje putnika, a može da se vozi bez vozačke dozvole, ukoliko vozač ima 16 ili više godina.

Ovaj miniautomobil koristi električnu bateriju koja mu obezbeđuje autonomiju od 100 kilometara. Nije loše, s obzirom na „konstrukciju“ 2,50 metara dužine i 1,50 metara visine. Punjenje baterije može da se obavi na javnoj punionici ili putem Wallboxa, za oko dva sata.

Točkovi su od 18 cola a Ami One može da „pojuri“ do 45 km/h.

Što se enterijera tiče, sve je u ekstremno minimalističkom stilu, pa čak i info-displej.

Citroen se nije izjasnio da li planira da Ami transformiše u serijski proizvod, ali u slučaju da tako bude, biće u skladu s evropskom regulativom 1. januara.

AutoRepublika

 

(204)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments