1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda CX-30 napušta rusko tržište
Mazda CX-30 napušta rusko tržište
0

Mazda CX-30 napušta rusko tržište

197
0
Podelite sa prijateljima:

Ruski potrošači uskoro neće imati priliku da kupe japanski krosover. 

Mazda CX-30 je još jedna žrtva krize u vezi sa mikročipovima. Ovaj model se za potrebe ruskog tržišta montira u fabrici u Vladivostoku, a Mazda je i zvanično potvrdila da će se proizvodnja obustaviti do daljnjeg. Sa izostankom CX-30 Mazdin portfolio u najvećoj zemlji na svetu smanjiće se sa četiri na samo tri modela.

Krosover je imao vrlo kratku karijeru na ruskom tržištu. Prodaja je startovala u januaru ove godine i definitivno nije briljirala. CX-30 je u prvoj polovini godine u Rusiji upisao svega 2.109 registracija, daleko od lidera u segmentu. Od toga je jedna trećina isporučenih vozila imala pogon na svim točkovima.

Ruski dileri i dalje imaju određeni broj primeraka Mazde CX-30 na lageru, tako da prodaja neće biti momentalno stopirana. Tamošnji mediji pišu da postoji šansa da se CX-30 vrati na tržište tokom sledećeg proleća, u zavisnosti od toga kakvo će biti stanje sa nabavkom poluprovodnika i mikročipova.

Naše kolega Perica Rajković detaljno se upoznao sa vrlinama i manama ovog japanskog krosovera. Ovde možete pročitati test varijante sa 1,8-litarskim dizelašem, dok na ovom linku možete pronaći recenziju verzije sa dvolitarskim benzincem.

AutoRepublika 

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments