1. Home
  2. Vesti
  3. Budžet brend Volkswagena za Kinu i veliki planovi na polju elektromobilnosti
Budžet brend Volkswagena za Kinu i veliki planovi na polju elektromobilnosti

Budžet brend Volkswagena za Kinu i veliki planovi na polju elektromobilnosti

275
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen planira da u budućnosti proširi svoju gamu električnih automobila na kineskom tržištu, uz dodatnu ponudu vozila iz segmenta vrlo pristupačnih modela, koje bi se prodavalo za iznos od oko 20.000 evra, čime se stvara dodatni pritisak na američku kompaniju Tesla Inc.

Promocijom novih modela, proizvođač očekuje da će postići proizvodnju zacrtanih 15 miliona vozila u prvom talasu „elektro“ ofanzive Volkswagena, čime bi se realizovala polovina dugoročnijih planova, smatra Kristijan Cenger, šef odeljenja za električne automobile u firmi VW, koji je ove reči izrekao na jučerašnjem kompanijskom događaju održanom u nemačkom Drezdenu.

Marka VW, nezavisno od ostalih članica grupacije, će investirati oko 9 milijardi evra, kako bi debitovala sa 20 novih električnih modela do 2025. Od izbijanja dizel skandala, Volkswagen agresivno forsira promociju koncepta elektromobilnosti, uz velike napore koje marka ulaže u razvoj vozila iz BEV segmenta. U planu je da se proizvodnjom automobila na električni pogon bavi osam fabrika do 2022. godine, što je u finansijskom smislu veoma zahtevno.

“Tehnologija proizvodnje električnih vozila je održiva,” a tražnja prevazilazi očekivanja, rekao je Cenger, uz opasku da problem mreže punjača ostaje da bude rešen. “Gradska vožnja bi morala biti moguća, ali se ne može očekivati od proizvođača da izgrade neophodnu infrastrukturu.”

Kako bi odgovorio na ovaj izazov, Volkswagen širi svoje polje ekspertize i angažovanje usmereno ka stvaranju partnerstava sa ciljem obezbeđenja isporuke električne energije kao pogonskog goriva, nudeći kupcima ugovore o snabdevanju kao i punjače za domaćinstva, kako bi bili u poziciji da dopune vrše u kućnim ili kancelarijskim uslovima.

VW je deo konzorcijuma Ionity, koji ima za cilj izgradnju brzih punjača na 400 lokacija širom Evrope, uz auto-puteve. Istovremeno, Volkswagen očekuje da će se 50% potreba za dopunom baterija u električnim automobilima zadovoljavati u samim domaćinstvima.

Volkswagen radi na implementaciji ekološkog pristupa proizvodnji, a planira da redukuje po milion tona emisija štetnog ugljen-dioksida svake godine, tako što će prilagoditi proizvodne procese u tom smislu.

Nemci će koristit obnovljive izvore energije koja će se koristiti u montaži modela I.D. podmarke u svojim pogonima u mestu Cvikau, kao i u proizvodnji baterijskih ćelija. Tamo gde su obnovljivi izvori energije nedostupni, grupacija će investirati sredstva u realizaciju drugih programa za zaštitu čovekove okoline.

“Klimatske promene su najveći izazov današnjice,” navodi Tomas Ulbrih, koji nadgleda razvoj elektromobila unutar kompanije VW. “Iskonski održiv concept mobilnosti je moguć jedino ukoliko gas vi podržimo i radimo na razvoju istog.”

Za sada je veoma malo informacija dostupno o novom budžet brendu Volkswagena za Kinu, a na internetu su se pojavili i prvi crteži novog logoa, koji na težini dobijaju u kombinaciji sa fotografijama lokalno ponuđene verzije VW Jette, kod koje se na obruču upravljača šepuri logo nalik onom sa naslovne fotografije.

AutoRepublika

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Ako im uspe, Ameri su im učinili uslugu sa dizelgejtom.