1. Home
  2. Vesti
  3. Ford na pragu odlaska iz Velike Britanije
Ford na pragu odlaska iz Velike Britanije
5

Ford na pragu odlaska iz Velike Britanije

347
5
Podelite sa prijateljima:

Britanski Times javlja da je Ford u potpunosti spreman da napusti tu zemlju ukoliko ne dođe do sklapanja sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom. 

Kako navodi Times čelnici Forda su u telefonskom razgovoru sa premijerkom Terezom Mej naglasili da će otići iz Velike Britanije ak ota država ne uspe da omogući slobodnu trgovinu sa ostatkom Evrope. Naime, američka marka i ranije je potvrdila da razmatra sve moguće scenarije kao i eventualno izmeštanje proizvodnje sa Ostrva u kontinentalni deo Evrope.

Ford u Velikoj Britaniji ima tri fabrike i jedan opitno-razvojni centar, a ukupno zapošljava više od 13.000 ljudi. Times je tražio zvaničan komentar američkog brenda, ali nije dobio nikakvu potvrdu. Ipak, pres zvaničnik Forda rekao je da je taj proizvođač više puta upozorava premijerku Mej, vladu i britanski parlament na neophodnost slobodno trgovine sa EU. „Bez takvog ugovora, posledice po britansku automobilsku industriju biće katastrofalne“, stoji u zvaničnom saopštenju Forda.

Najave Amerikanaca govore o ozbiljnosti situacije, a da se britanskoj automobilskoj industriji ne piše dobro govori i nedavna odluka Nissana da ne dozvoli premeštanje proizvodnje dizel verzija modela X-Trail na Ostrvo.

Kompletnu analizu o posledicama brexita za automobilsku industriju u Velikoj Britaniji, možete pročitati ovde.

AutoRepublika 

(347)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tito

Da li je moguće? Focus je tamo ikona, Fiesta bestseler… Prosto nezamislivo.

Yankee

I dalje bi se prodavali, samo se ne bi proizvodili u UK

Balkanboj

Pazi, ako se ne budu proizvodili na ostrvu imaće takse i poreze takve da više neće ni imati neku prodaju.

Yankee

S obzirom na gubitke koje Ford ima u Evropi – tesko da bi to bila losa vest. Rast u porezu i taksi bi se i tako verovatno isplatio s obzirom koliko bi manje trosili na radnu snagu da se proizvodnja odvija u Kini ili Meksiku.

s mile

eh da smo malo pametniji, razvijeniji, pa da uzmemo deo auto industrije…baš bi nam puno značilo… domaći ford ili hyundai…