1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Vandal One – savršena igračka za velike dečake (GALERIJA)
Vandal One – savršena igračka za velike dečake (GALERIJA)
0

Vandal One – savršena igračka za velike dečake (GALERIJA)

164
0
Podelite sa prijateljima:

Ova jednosed-igračka za velike dečake isporučuje 560 ks, uz masu od samo 555 kilograma.

Kada je reč o „lakoj kategoriji“ mašina predviđenih za zabavu na trkačkim stazama, marke kao što su BAC, Ariel, KTM i Radical nude različite modele koji služe za navalu zadovoljstva i sreće svih zaljubljenika u automobilski volan.

Da li u ovoj specifičnoj niši ima mesta za još nekog proizvođača. Američki Vandal smatra da ima, tako da je spreman da lansira svoj prvi model odgovarajućeg naziva – „One“.

Ovo je prava poslastica za automobilske puritance: monokok od ugljeničnih vlakana donosi masu od samo 555 kilogram, a „dušu“ čini 2,0-litarski turbo benzinac pozajmljen od aktuelne Honde Civic Type, kao što je slučaj i sa Ariel Atomom 4. Dok potonji nudi 320 konja, Vandal One pruža 20 više, što u zbiru iznosi 340. Međutim, tu je i „hardcore“ R verzija sa čak 560 ks pri 9.000 o/min.

Da bi se sva ta snaga prenela na točkove, tu je šestostepeni sekvencijalni menjač firme Sadev, dok je ogibljenje derivat postavke iz Formula 1 bolida, sa „push rod“ rešenjem napred i prilagodljivim amortizerima pozadi. Horizontalni stabilizatori i stepen jačine opruge po želji, takođe su deo paketa. Zaustavna moć dolazi iz aluminijumskih čeljusti sa četiri klipa u kombinaciji sa ventilirajućim diskovima, koji generišu više od 2G kočne sile.

S obzirom da je napravljen isključivo za stazu, Vandal One dolazi sa „spretnim asistentom“ u vidu naprednog sistema telemetrije, baziranog na „cloud“ tehnologiji, sposobnog da beleži svaku vrstu podataka potrebnih vozaču. Podaci o motoru šasiji će biti dostupni u realnom vremenu, kao i nešto što kompanija naziva „prva svetska daljinska trening aplikacija i program“.

Što se tiče cene, osnovni model startuje sa 119.700 dolara pre zaračunatog poreza, uz 1.000 dolara povratnog depozita, potrebnog za rezervaciju.

AutoRepublika

 

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments