1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjunirani Porsche 911 Turbo S i Nissan GT-R protiv BMW-a M5 Competition (VIDEO)
Tjunirani Porsche 911 Turbo S i Nissan GT-R protiv BMW-a M5 Competition (VIDEO)
0

Tjunirani Porsche 911 Turbo S i Nissan GT-R protiv BMW-a M5 Competition (VIDEO)

620
0
Podelite sa prijateljima:

Ovoga puta, CarWow je „na crtu“ stavio tri različite „zverke“, gde se ne zna koja je požljenija.

Met Votson i ekipa su očigledno ljubitelji trka na četvrt milje. Uobičajeno je da se takmiče automobili slične snage, tipa i segmenta, ali ovoga puta je ktriterijum drugačiji, a on je vrlo slična cena.

Pred nama je BMW M5 Competition, koji za rivale ima dva tjunirana sportska kupea. Jedan je ES Motor Porsche 911 Turbo S 997 generacije, a drugi je Litchfield Nissan GT-R.

Dakle, sva tri automobila koštaju 100.000 funti.

Nissan GT-R Track Pack je tjunerska kuća Litchfield „naoštrila“ na 650 ks i 830 Nm. Masa vozila iznosi 1.750 kilograma, a pogon je na sve točkove.

Porsche 911 Turbo S je najlakši s 1.650 kilograma a ujedno je i najsnažniji sa 770 konja i 1.000 Nm. Možda jeste star 10 godina, ali u ovom slučaju to ne znači niššta.

Bavarski „snagator u odelu“, BMW M5 Competition dolazi u formi limuzine s četvoro vrata. Logično, najteži je  s gotovo dve tone (1.950 kilograma), a i raspolaže s najmanje snage – 625 konja i 750 Nm.

Mada je jasno u kojem smeru će ići trka ubrzanja, BMW je samim svojim prisustvom svojevrstan pobednik. Uz istu cenu, on nudi vrhunski komfor, kabinu u koju mogu da se smeste više od dve osobe, uz mogućnost prevoza prtljaga. I što je najvažnije, po performansama ne zaostaje mnogo, naprotiv, tako da je M5 Competition svakako ovde pobednik.

AutoRepublika

Izvor: CarWow via YouTube

 

(620)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments