1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Jaguar Land Rover predstavio novi redni šestocilindarski motor
Jaguar Land Rover predstavio novi redni šestocilindarski motor

Jaguar Land Rover predstavio novi redni šestocilindarski motor

275
1
Podelite sa prijateljima:

U skladu sa ranije plasiranim najavama, Jaguar Land Rover (JLR) je predstavio novu benzinsku pogonsku grupu, perjanicu Ingenium familije, koja koristi kompresor i turbo punjač u tandemu, a konfigurisana je od šest cilindara u liniji.

Novi motor će debitovati, zavisno od tržišta, u predstojećem periodu, dok se na najudaljenijim destinacijama očekuje sledeće godine. Redni šestocilindraš će dolaziti uz isporuku dva nivoa izlazne snage: 265 kW i 294kW. Obrtni momenat će varirati od 495 Nm do 550 Nm.

„Ovaj agregat koristi jedinstvenu kombinaciju električnog kompresora kako bi se obezbedio trenutni odziv, uz twin scroll turbo punjač i kontinuirani program varijabilnog rada ventila (Continuous Variable Valve Lift), koji doprinose razvoju snage, tečnijem radu i pomažu motoru da postigne maksimalnu efikasnost,“ navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao JLR.

Pozitivni efekti se ogledaju u optimizovanim performansama, energetskoj efikasnosti i redukciji štetnih emisija. MHEV 48V sistem koristi mali integrisani elektromotor kako bi se regenerisala energija koja se oslobađa tokom usporavanja kretanja vozila, a zatim se ponovo koristi kako bi pripomgla motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, zarad niže potrošnje goriva.“

JLR tvrdi da je novi motor za 20% energetski efikasniji od aktuelnog V6 benzinca, a da su štetne emisije niže za do 75%, zahvaljujući primeni filtera za prečišćavanje čestica čađi, sa čijim načinom funkcionisanja se možete upoznati kliko na ovaj članak.

Nova pogonska grupa je razvijena unutar kompanije a proizvodnja iste će biti organizovana u pogonomia smeštenim u engleskom Vulverhemptonu, za šta je JLR uložio preko milijardu britanskih funti.

Da dodamo da se u istoj fabrici proizvode i četvorocilindarski benzinski i dizel članovi Ingenium porodice agregata.

AutoRepublika

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Не знам за Вас али ја не видим кроз тај пластични покривач мотора .
Да немате неку слику тог 6ака ?