1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X8 M na digitalnom renderu
BMW X8 M na digitalnom renderu
0

BMW X8 M na digitalnom renderu

412
0
Podelite sa prijateljima:

U svega nekoliko dana, ovo je drugi put da imamo prilike videti ideju nekog dizajnera na temu potencijalnog X8.

Da li će zaista BMW i napraviti jedan ovako veliki SUV ostaje da se vidi, ali svakako da gde ima dima ima i vatre. Bavarci konstantno rade na uvećavanju game krosovera, a kako aktuelni X7 nema svoju kupeoliku varijantu, postoji prostor za plasiranje iste.

Ako bi BMW zaista i odlučio da napravi X8, jasno je da bi ovaj model koristio istu arhitekturu kao pomenuti X7, i bio bi sličnih dimenzija. Kada je reč o pogonskoj jedinici, knjiga je pala na dva slova – V12 ili V8. Kako je prvi na izlaznim vratima kod premijum proizvođača zbog velike emisije štetnih gasova, potonji bi bio logičniji izbor.

Što se tiče samog predstavljenog rendera, dizajner je zauzeo drugačiji stav prema matičnom X7, te je tako njeov X8 bitno drugačiji od izvornog modela. Kupe silueta je u skladu sa onim što vidimo kod aktuelnog X6, a na prednjem delu vozila dominiraju velika maska i usisnici za vazduh. Svetlosna grupa napred je poprilično uska, i reklo bi se da nije potpuno u harmoniji sa prenaglašenim grilom.

Da li će BMW odlučiti da napravi X8 znaće se verovatno do kraja godine, jer treba sagledati kakve će posledice imati epidemija korona virusa na automobilsku industriju i da li će proizvođači biti primorani da bitno menjaju svoju strategiju u vezi sa plasmanom novih vozila.

Ako se odluče da izbace na tržište X8, onda će to biti kruna ponude BMW-a kada je reč o SUV modelima. Ipak, debi ne treba očekivati najranije do kraja 2021. godine u konceptualnom obliku, a onda serijska varijanta naredne godine.

AutoRepublika 

(412)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments