1. Home
  2. Vesti
  3. Set prvih fotografija nove Dacije s indeksom Duster
Set prvih fotografija nove Dacije s indeksom Duster
18

Set prvih fotografija nove Dacije s indeksom Duster

10.63K
18
Podelite sa prijateljima:

Zvanična premijera novog pokolenja Dacijinog popularnog krosovera koji se prodaje pod imenom Duster je zakazanaje za sutra, dok bi s prodajom trebalo da se krene već od prvog dana decembra. Međutim, kao i obično proizvođač je dozvolio da „procure“ prve fotografije i pre „prve bračne noći“, pa možemo na fotografijama lošijeg kvaliteta, istrgnutim iz promotivnog video snimka, da osmotrimo rumunski novitet.

Video klip je, kao što možete videti i na „diskretnim“ vodenim žigovima razasutim po fotografijama, lansirao rumunski portal Autolatest.

Kada pogledate prilog, ako vas zanima, shvatićete da je glavni junak reklamnog materijala Duster u hibridnom obliku, a nezvanične informacije kažeu da je takav pogonski sklop identičan onome koji videsmo u drugom modelu iz iste kuhinje, pri čemu mislimo na Jogger.

Nećemo puno da pričamo danas o Dusteru, s obzirom da će sigurno sutra već biti na programu, ali možemo da kažemo da zadnje signalne grupe noviteta dolaze u obliku slova Y, da je poklopac prtljažnika s novim relefom, da su crni dekorativni trimovi iznad lukova prednjih točkova, kao i da je maska hladnjaka uža s integrisanim farovima i istim onim slovom Y, koje videsmo i na naslovnoj fotografiji. Ručice za otvaranje zadnjih vrata su izmešetene na krovne stubove.

 

Pomenuti hibridni pogonski sklop koji je najavljen za taze Duster se sastoji od atmoferskog benzinskog agregata radne zapremine 1,6 litara i električnog motora. Ukupno razvijaju 140 konjskih snaga. Međutim, uvodna verzija je skromnija. Nudi 120 „konjića“ iz jednolitarskog turbaća, benzinskog dakako.

Duster „za poželeti“ je onaj s turbobenzinskim motorom zapremine 1,3 litra. On je sa svojih 170 „grla“ najmoćniji u paleti. Čekamo sutra da bismo saznali sve u vezi Dustera treće generacije.

AutoRepublika

(10627)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Živ nisam od znatiželje 😀
Želim da vidim trenutnu viziju Dačije o tome šta ona danas smatra opremom koju traže kupci Dačije. Negde pročitah da će biti ponuđeno i elektro podešavanje sedišta vozača.
Ja se pak nadam da ce Dačija ovaj put obratiti malo više pažnje i na sisteme asistencije. Ako može vec sada da nudi i panoramski krov svojim kupcima, može I to.

M M

Oprema – na Dajčoli ?
Dajčoli samo fali da pojeftini, može i manje opreme.
Inače, Dajčola nema smisla. Nema smisla da baznjak košta 20 000 keka….
Mada, danas nema ništa smisla.
Ili sam ja bez smisla.

MRN

Nisi ti bez smisla. Samo, znaš i sam, zgazilo te je vreme 😊 Sve nas je zgazilo.
Pročitah danas negde komentar da se Dačija sprema da lansira potpuno nov „low cost“ brend, koji bi se vratio osnovnim, davnim principima Dačije. I cilju pravljenja jeftinih automobila.

YugoFlorida

Jako lepo izgleda, a i motorizacija se čini solidno, bar što se snage tiče. Nažalost, Duster verovatno nikada više neće biti onaj pristupačni SUV koji može da se kupi za manje od 20 hiljada evra. Verovatno će najniža cena ovog novog biti dvostruko (a možda i više) veća od one za koju se mogla kupiti prva generacija, u vreme kad je bila nova.

Aleksandar Zlatković

Samo mi smeta ta kockastost karoserije, ali dizajn uopšte nije loš.

Zoca

I sad kad ocepe na 19 000…za bazni .

s mile

minimum, a verovatno i više

Matija

Novi Duster izgleda prilicno nov! Nadajmo se da je 4×4 u ponudi. Jos jednom spavas i eto ga! 🙂

MRN

Naravno da će biti i AWD verzija. Neka savremenije (i verovatno jeftinije) izvedbe.

Rikošet

Narod sve siromašniji, a „narodni automobili“ sve luksuzniji, skuplji i nedostižniji…

Narode podmaži opanke!

Pedja

Uskoro će Dačija da pokrene novi brend narodnih automobila sa pristupačnim cenama…
Kao što beše nekada cena Logana i Sandera za oko 7 do 10 hiljada eur…
Sa starom tehnologijom od Clia 2…
Možda za tržišta po siromašnijem delu Afrike…
Evropljani imaju para. Šta je za njih 20.000 eura i više.

Zagor

Kako je krenulo, vraticemo se u vreme jedno-cilindrincnih motora, Ali sa turbom, da ne potraju duze od 5 godina.

s mile

front mi se sviđa,ali Y štopke mi se ne sviđaju

BB

Nije loš prašinar, ali čejamo i Bigstera

Slobodan

Ne budite cinični. Tako su se i Škodi smejali kada se uzdizala, pa je Superb trenutno najprodavaniji model segmenta. O Octaviji i da ne pričamo…

Slobodan

Vidi se da su ovde Renault Arkana, malo i Austral dobro umesali prste….

Izmenjeno 4 meseci pre od strane Slobodan
Mile mocevic

Samo me interesuje koliko moram raditi za ovu gomilu gvozda.
Sve ovo sto dodaju kao novi logo, nove kvake, nove stopke, meni nije bitno.
Udem u vozi misko

Mile mocevic

Ako nemas DAMU da prides djevojci.
Nece ti pomoci ni obrve oko blatobrana, panoramski krov, novi led farovi.
Samo ces baciti pare🤣