1. Home
  2. Vesti
  3. Preminuo najbolji prodavac novih automobila na svetu
Preminuo najbolji prodavac novih automobila na svetu
0

Preminuo najbolji prodavac novih automobila na svetu

1.53K
0
Podelite sa prijateljima:

Većini nas ime Džoa Džirarda sigurno ništa ne znači u životu, ali sudeći prema informacijama iz „Automobilske kuće slavnih“, reč je o najboljem prodavcu novih vozila na svetu. Nažalost, Džirard je nedavno preminuo u 90. godini života od posledica pada u svojoj kući u američkoj saveznoj državi Mičigan.

Ovaj Amerikanac italijanskog porekla je odrastao u siromaštvu u Detroitu i pre karijere prodavca novih automobila se bavio sitnim uličnim poslovima kao što je čišćenje cipela, na primer. Krajem sedamdesetih godina Džirard dobija posao prodavca Chevroleta u lokalnom salonu Merollis u gradu Eastpoint. U njemu će steći veliko ime i prodaće preko 13.000 novih automobila.

Ipak, rekord po kojem je Džirard najpoznatiji je onaj koji je oborio 1973. godine kada je prodao čak 1.425 novih automobila. Chevrolet je imao odličnu prodajnu godinu iza sebe sa 2.579.509 isporučenih jedinica na američkom tržištu ili oko 230.000 više nego drugoplasirani Ford, a ovaj prodavac je to iskoristio i ostvario rekord koji stoji do današnjeg dana.

Ovo nije prvi put da Džirard uspeva da proda veliki broj vozila i redovno je prelazio 1.000 primeraka godišnje. Da bi uspeo u tako nečemu, ovaj prodavac nije pravio prauze, jeo je svoj ručak na radnom mestu ili se na primer družio sa svojim kolegama tek posle radne smene.

Džirard se penzionisao 1977. godine kada je imao samo 49 godina, a ostatak života je posvetio pisanju knjiga kako bi unovčio svoje znanje. Neke od najpoznatijih dela su „Kako prodati bilo šta bilo kome“, „13 zakona prodaje“ i „Kako pretočiti svako interesovanje kupca u uspešnu prodaju“.

Njegov rekord je kasnije navodno oborio prodavac po imenu Ali Reda, koji je prodavao Chevrolete i Cadillace. Reda je otvoreno pričao da je pročitao sve knjige Džirarda i 2017. godine je prodao 1.530 novih automobila i još 52 polovnjaka.

Međutim, Džirardu se broj činio sumnjivim pa je unajmio privatnog detektiva da istraži slučaj. General Motors je potvrdio brojeve Rede, ali Ginisova knjiga rekorda i dalje odbija da ih prizna zbog nedostatka zvaničnih informacija. Iz tog razloga, Džirardov rekord i dalje stoji na snazi.

AutoRepublika

(1529)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments