1. Home
  2. Vesti
  3. Euro NCAP: Jeep Wrangler (2018.) sedi 1! (VIDEO)
Euro NCAP: Jeep Wrangler (2018.) sedi 1! (VIDEO)
2

Euro NCAP: Jeep Wrangler (2018.) sedi 1! (VIDEO)

915
2
Podelite sa prijateljima:

Jeep Wrangler je kompletno revidiran za 2018. modelnu godinu, a Euro NCAP je sproveo prvo bezbednosno testiranje novajlije. Ukoliko u priču uključimo „tradiciju“, Wrangler se nikada nije posebno dobro pokazivao na „kreš“ testovima. Prethodnoj generaciji je američka NHTSA dala samo tri zvezdice.

Euro NCAP više akcenta stavlja na vozačke sisteme asistencije, oblasti u kojoj novi Wrangler baš i ne „blista“. Izgubio je poene zbog toga što nema sisteme poput automatskog kočenja u slučaju krajnje nužde i održavanja vozila u voznoj traci. Wrangler ih čak ne nudi ni kao opcije. Međutim, za 2019., Jeep je uveo sistem aktivnog kočenja, ali za 795 dolara na američkom tržištu. Ovaj paket uključuje i adaptivni tempomat, ali ne i asistenciju pri održavanju vozne trake.

Pored nedostatka aktivnih sistema vozačke asistencije, Wrangler se nije posebno dobro pokazao ni prilikom „kreš“ testa.

Bez „kaznenih poena“ zbog nedostatka spomenutih sistema, zaštita odraslih putnika je „dobacila“ do 56,7 odsto. Zaštita dece se pokazalo za nijansu boljom sa 69 odsto. Ipak, to su i dalje prilično slabe brojke, tako da je jasno da odsustvo modernih bezbednosnih tehnologija nije jedini razlog zbog kojeg je Jeepova ikona pala na testu.

Euro NCAP je takođe objavio video Wranglerovog „kreš“ testa. Ništa od toga ne izgleda mnogo drugačije u odnosu na Fiat Pandu koja je dobila pre izvesnog vremena 0 zvezdica.

Biće interesantno videti da li će ocene NHTSA i IIHS biti drugačije.

AutoRepublika

Izvor: Euro NCAP

 

(915)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kada se pogleda detaljni PDF izveštaj sa NCAP-a one testene lutke su u baš losim bojama. Jedno je (i lose je) kada je kod yarisa karlica zadnjih putnika crvene boje, ali je neverovatno da su kod ovog cuda u jako losim bojama i vozač i suvozač. Prosto, njemu je za današnje kriterijume loša i pasivna bezbednost.

Balkanboj

Izgleda da ga je sjebala šasija. Nema zone za deformacije.