1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru planira novu generaciju BRZ kupea
Subaru planira novu generaciju BRZ kupea
0

Subaru planira novu generaciju BRZ kupea

135
0
Podelite sa prijateljima:

Poslednjih par nedelja su iz Japana stizali različiti izveštaji u vezi sa sudbinom Toyote GT86, da bismo konačno dobili neku vrstu potvrde da su u planu i dodatni sportski modeli japanske marke.

Za sve to vreme, Subaru se nije oglašavao niti davao komentare. Ipak, Carscoops.com je došao u kontakt sa Ronom Kinoom i dobio jasan i glasan odgovor: „Mi nastavljamo dalje s novom generacijom BRZ-a, ali trenutno ne možemo reći bilo šta više.“ Nešto slično je rekao i Akio Tojoda za GT86.

Ukoliko se hipotetički desi da Toyota ne nastavi partnerstvo sa Subaruom u vezi novom generacijom sportskog kupea, proizvođač iz Ebisua će kreirati svoju alternativu, sa sve četvorocilindarskim bokser motorom. Očekuje se da novajlija pristigne 2021., sudeći po izveštajima iz Japana, a veruje se da bi BRZ mogao da dobije i više „vatre“.

Neki sugerišu da bi moglo da dođe do hibridne asistencije, dok bi se drugi pre kladili na turbo. Čak ima i priča da bi mogla da se poveća radna zapremina bokser motora. Ipak, za sada nema zvaničnih informacija, nema špijunskih fotografija niti „procurelih“ informacija.

I BRZ i 86 se proizvode u gradu Ota, prefektura Ganma, i pre ukidanja Sciona, ova dva kupea su imala i treću, FR-S verziju. 4U-GSE (FA20) isporučuje 205 ks pri 7.000 o/min i 210 Nm između 6.400 i 6.600 o/min.

Naravno, snaga nije od suštinskog značaja za ove automobile, koje krasi pre svega niska tačka težišta i sportsko ogibljenje koje donosi nalete sreće i radosti prilikom vožnje u kirivinama. Gume koje nisu preširoke omogućavaju lako i bezbedno driftovanje u oštrim krivinama, mada u tim situacijama obrtaji moraju biti veoma visoko.

Pored „kratkohodnog“ manuelnog menjača, šestostepeni automatik koji je razvila Toyota je takođe u igri, za one kojima nije jasno za šta BRZ i GT86 služe.

AutoRepublika

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments