1. Home
  2. Vesti
  3. Uskoro premijere: Toyota Land Cruiser i Lexus LX
Uskoro premijere: Toyota Land Cruiser i Lexus LX
0

Uskoro premijere: Toyota Land Cruiser i Lexus LX

617
0
Podelite sa prijateljima:

Japansko izdanje automobilskog medija Best Car, najavilo je skori debi dva SUV modela iz game kompanije Toyota. Jedan je Land Cruiser, dok drugi poseduje premijum prefiks – Lexus LX. U pitanju su naravno, potpuno nove generacije vozila, a novinari su se pozvali na saznanja pribavljena direktno od izvora unutar kompanije – proizvođača.

Na primer, nije redak slučaj da nove generacije vozila, poput Mercedesove G klase, zadrže istu strukturu šasije, ali postanu značajno lakše i bezbednije, kako po putnike, tako i u odnosu na pešake. Ovako nešto bi bilo primereno reći i za nadolazeće novitete, barem prema dostupnim nagoveštajima.

Što se tiče japanskog dueta, najavljeno je da će iz palete pogonskih agregata biti odstranjene V8 jedinice, a da će biti korišćen biturbo šestocilindarski agregat zapremine 3,5 litra, koji isporučuje između 400 i 450 konjskih snaga i 600 njutn metara obrtnog momenta.

U tandemu sa ovim motorom, funkcionisaće desetostepena automatska transmisija, što je praktično kombinacija već viđena u luksuznom sedanu LS 500, perjanici marke Lexus. Pored toga, za očekivati je da će oba modela posedovati i hibridne postavke, što bi bilo prvi put u istoriji, a opet u liniji sa pomenutom limuzinom Lexus LS 500h (359 konjskih snaga).

Renderi koje je objavio pomenuti japanski mediji se izvesno, u nekoj meri razlikuju od izgleda stvarnih, budućih verzija novajlija. Ipak, te razlike neće biti velike, a prezentovane ilustracije se mogu smatrati veoma indikativnim.

Daljim istraživanjem u pogledu informacija koje nagoveštavaju ova dva modela, došli smo do saznanja da redakcija lista Land of the Rising Sun tvrdi da će nova Toyota Land Cruiser 300 i Lexus LX debitovati kao konceptni automobili u kasnijem delu godine, odnosno na Salonu automobila u Tokiju.

U prodajnim salonima se mogu očekivati u nekom trenutku tokom 2020. godine, kada bi trebalo da zamene modele iz aktuelne generacije koji biju bitku na tržištu od 2007. godine.

AutoRepublika

(617)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments