1. Home
  2. Vesti
  3. Da li Chevrolet Corvette ostaje u Evropi?
Da li Chevrolet Corvette ostaje u Evropi?
0

Da li Chevrolet Corvette ostaje u Evropi?

313
0
Podelite sa prijateljima:

Da li će Corvette C7 biti penzionisan u Evropi nakon Final Edition izdanja? E, pa, neće. Informacija je došla direktno od Renea Krajsa, šefa PR službe Cadillac & Chevrolet Performance Cars Europe.

„Prodajemo regularan Stingray, Grand Sport i Z06 verzije u Evropi, pored „Final Edition“, koji je prosto poslednja i limitirana edicija C7 u Evropi.

Dok, slično Suprinoj „epopeji“ čekamo da Chevrolet konačno predstavi Corvette sa središnje pozicioniranim motorom, kompanija nastavlja da se „razbacuje“ specijalnim izdanjima C7. Pre samo nedelju dana je „Drivers Series Edition“ imao premijeru na Dejtoni na američko tržište, a sada tu ulogu na nekim delovima evropskog tržišta preuzima „Final Edition“.

Možda se sećate, General Motors je objavio planove vezane za penzionisanje Chevroleta na „Starom kontinentu“ krajem 2013., ali s nekim izuzecima, koje su činili upravo Corvette i Camaro. Prvonavedeni sada dobija ograničenu seriju koja kombinuje „najbolje atribute sedme generacije“, bar tako piše u pres kitu. Može da se priušti ekskluzivno kao kupe u Grand Sport ili Z06 iizdanjima, a kupci mogu da biraju između „Ceramic Matrix“ sive metalik ili „Sebring Orange Tincoat“ narandžaste metalik boje.

Lista opreme je prilično bogata a uključuje karbon-keramičke Brembo kočnice sa sivim čeljustima i sjajno crnim naplacima, uz aerodinamički paket sa prednjim spliterom i bočnim „suknjicama“ (sve od ugljeničnih vlakana).

Hedonizam i adrenalin se nastavljaju i unutar kabine, gde ’Vette Final Edition dobija sportska sedišta i trim od ugljeničnih vlakana. Šlag na tortu čini rekorder podataka o performansama, crna napa koža i antilop mikrofiber.

U Nemačkoj, „Final Edition“ baziran  na Grand Spotu košta 116.500 evra a onaj baziran na Z06 139.500 evra. Cena, tek nešto veća od polovnog kompleta točkova za Bugatti Veyron

AutoRepublika

 

(313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments