1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz bez konkurencije u vidu BMW-a i Audija u Tokiju
Mercedes-Benz bez konkurencije u vidu BMW-a i Audija u Tokiju
1

Mercedes-Benz bez konkurencije u vidu BMW-a i Audija u Tokiju

280
1
Podelite sa prijateljima:

BMW i Audi će zaobići ovogodišnji Salon automobila u Tokiju, što Daimlerov Mercedes-Benz ostavlja u ulogu jedinog velikog stranog premijum proizvođača koji će izlagati u prestonici zemlje izlazećeg sunca.

Volkswagen, PSA grupa i Volvo Cars će takođe biti odsutni iz Tokija ove godine, sudeći po informacijama koje je izdala Japanska asocijacija automobilskih proizvođača, koja organizuje događaj. U prošlosti, navedene kompanije su bile redovni učesnici tokijskog šoua, koji će se ove godine održati od 24. oktobra do 4. novembra.

Ipak, Mercedes neće biti strani izglagač, jer će se na automobilskom bijenaleu u Japanu pojaviti Renault i Alpina.

Slabljenje interesovanja automobilskih kompanija dolazi uprkos povećanju prodaje uvoznih automobila u Japanu. U odnosu na prošlu godinu je porasla 4,3 odsto.

Međutim, slab odziv proizvođača automobila za tokijski salon ne prestaje od finansijske krize iz 2008/2009. godine. Od tada, primera radi, Ford Motor i druge američke kompanije, nisu se vraćale u Japan.

Predstavnik Volkswagena, rekao je da grupa nema novih modela koje bi predstavila japanskom tržištu, dodavši da ovogdišnje odsustvo ne znači da će tako biti i u budućnosti. Portparol BMW-a je rekao da kompanija planira da organizuje sopstveni događaj.

AutoRepublika

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

u japanu se jedino mercedes prodaje solidno, prošle godine je bio čak i ispred lexusa, a ameri su nekada davno samo simbolično prodavali mali broj, naravno glavi razlog je 45-ta