1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C4 uskoro ponovo u gami
Citroen C4 uskoro ponovo u gami
0

Citroen C4 uskoro ponovo u gami

660
0
Podelite sa prijateljima:

Citroen će najverovatnije, nakon C4 Cactus, predstaviti i konvencionalniji model koji bi trebao da se na tržištu suprotstavi rivalima, kao što su VW Golf, Renault Megane i Ford Focus. Ovo proizilazi iz indikativnih izjava prvog “čoveka”, ili tačnije prve žene kompanije.

Francuski proizvođač je obustavio proizvodnju hedžbeka C4, koji se i nije baš proslavio na tržištu, u nadi da će C4 Cactus, čija prodaja počinje uskoro, moći da se takmiči sa ostalim modelima iz kompetitivnog C segmenta.

Međutim, šefica Linda Džekson je priznala da je novi C4 Cactus samo prelazno rešenje, a da će se kompanija na srednji ili dugi rok, vratiti u C segment, lansiranjem autentičnog predstavnika, pa čak iako to ne bude toliko konzervativan model, kao što je to C4 svakako bio, pre obustave proizvodnje. Ekskluzivne fotografije koje je javnosti predstavio Autoexpress, prikazuju verovatni izgled budućeg C4, dok je Džekson nagovestila da će Citroen u dizajnu ovog automobila, zauzeti ekstremniji pristup.

“C segment, kao i taj tip vozila – obični C4 hečbek – veoma je značajan za nas. Dakle, kako se budemo bližili smeni generacija među modelima, tako ćemo kroz proces provesti i C4. Ne kažem da ćemo se odreći Cactusa, ali ćemo u C segment, svakako uvesti novi model.” – izjavila je Džekson.

“Novitet će jasno pripadati C segmentu, ali sigurno neće biti tradicionalan. Niti će to nužno biti C4 Cactus. Kako vreme bude prolazilo, sve ćemo se više vraćati osnovnoj postavci jasne pripadnosti izvornim automobilskim segmentima, a što podrazumeva i nedvosmislenog predstavnika u C segmentu. Cactus je tranzitorno rešenje; može se posmatrati i na taj način. To je pragmatičan pogled.”

Linda Džekson je odbacila ideju da se kompanija odrekla stajlinga promovisanog kroz koncept C4 Cactus. Naprotiv, ona je izjavila: “I dalje volim originalni C4 Cactus. Dao nam je toliko puno inspiracije.”

Citroen je, pored, u prvom redu Kije, a onda i Hyundaija, doživeo veliki pad prodaje na svetskom nivou, tokom 2017. godine. Ovakav rezultat na kraju godine je uslovljen prevashodno značajnim padom prodaje u Kini, gde su jaki domaći proizvođači, kao i odsustvo krosovera iz ponude, doveli do toga da pad bude prilično drastičan, odnosno da iznosi skoro 48%. Bilo kako bilo, prva dama kompanije smatra da će početak prodaje krosovera C3 Aircross kao i C5 Aircross, dovesti do renesanse prodajnih cifara.

Linda Džekson je nedavno govorila za medije i kakvi su Citroenovi planovi u vezi internet prodaje automobila. O tome više saznajte ovde.

foto: AutoExpress.co.uk

(660)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments