1. Home
  2. Vesti
  3. Pojavili se plavi presretači u Rusiji
Pojavili se plavi presretači u Rusiji

Pojavili se plavi presretači u Rusiji

865
0
Podelite sa prijateljima:

Vozače koji se zateknu na ulicama ruskog grada Džeržinski često prepadaju, zaustavljaju čopori pasa koji im iznenada prepreče put. Ništa tu čudno ne bi bilo da ti kučići nemaju jednu retku osobinu. Naime, njihovo krzno je fluorescentne plave boje što izaziva zbunjenost prolaznika, pa i zabrinutost. Evo koja je tajna plavih pasa.

Grad o kom pišemo sadrži neka slova koja nisu svojstvena za naš jezik, baš kao što i Nemci čitaju Porsche na način da nameste usta kao da će izgovoriti slovo „e“ a kažu neko „a“ ili nešto čudno između toga, pa vas molimo da nas ne prozivate što naše pismo nema slovo „Dz“, jer grad se zove Dzeržinsk. Kako bilo, nalazi se na 370 kilometara od Moskve i uprkos, za uslove ogromne Ruske Federacije, blizine prestonice, u tom gradu se dešavaju neki naizgled paranormalni fenomeni, uz atmosferu koja se ne razlikuje od bliskog okruženja Černobila.

Od nedavno, putevima grada patroliraju psi u dezenu kao da su došli iz filma Avatar, što neretko i plaši vozače. Svi se pitaju odakle su došli i kako im je krzno postalo fosforno plavo.

Slike koje vam predstavljamo i koje se mogu videti na društvenim mrežama, su izazvale raznolike reakcije. Dok su neki bili uveseljeni pojavom koloritnih pasa, poredeći ih s likovima iz crtaća, dotle je bilo i onih drugih kojima se prizor gadio i koji su brinuli za zdravlje životinja. Neki tastaturaši su pisali kako su pseta verovatno i nažalost bila izložena dejstvu hemikalija iz obližnje napuštene fabrike koja je svojevremeno proizvodila pleksiglas i cijanovodoničnu kiselinu.

Psi lutalice se često mogu videti u blizini napuštenih fabričkih zgrada i hala u kojima se još uvek nalaze hemikalije poput bakar sulfata, na primer, rekao je bivši direktor te fabrike za RIA Novosti. Lokalne vlasti su se zabrinule povodom pojave plavih pasa, i pokrenule su pregove s upravom kompanije koja je vlasnik fabrike, kako bi pribavili dozvolu da uđu u hale, i da utvrde da li postoje hemikalije koje bi mogle na ovaj način da oboje krzno životinja, i da li u tom slučaju predstavljaju opasnost za pse, pa i za ljude.

Na prvi pogled izgleda da su plavi psi dobrog zdravlja. Nekoliko dobrovoljaca planira da ih uhvati kako bi veterinari mogli da ih pregledaju. Jedino tako će moći da se dođe do pouzdanog zaključka o tome koja supstanca je zamrljala njihovo krzno i da li je opasna.

AutoRepublika

(865)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments