1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Toyota Yaris hedžbek biće prepakovana Mazda2
Nova Toyota Yaris hedžbek biće prepakovana Mazda2
2

Nova Toyota Yaris hedžbek biće prepakovana Mazda2

337
2
Podelite sa prijateljima:

Nova Toyota Yaris (u hedžbek varijanti) bi mogla da bude na putu, ali ovo „nova“ bi trebalo uzeti uslovno.

Po izveštaju Car and Drivera, japanski proizvođač bi mogao da za 2020. lansira potpuno novi model, međutim, reč je zapravo o Mazdi2 s Toyotinom značkom.

Ukoliko je ovo tačno, ne bi čak ni bilo tako čudno kada je o Toyoti reč. Naime, japanski gigant je sarađivao s manjom japanskom kompanijom i na Yaris Sedanu, koji je u Severnoj Americi život započeo kao Scion iA. Kada je Scion ukinut 2015., model je preimenovan u Yaris iA, da bi postao jednostavno „Yaris sedan“. Ispod panela karoserije, zapravo se radi o Mazdi2 koja se proizvodi u Meksiku. Dakle, ukoliko se prati taj primer, sasvim je logično da Toyota uradi isto i sa hedžbekom.

Toyota Yaris sedan

Trenutno je Yaris hedžbek potpuno različito vozilo u odnosu na sedan. Proizvodi se u Francuskoj i Toyotin je proizvod „od glave do pete“, lansiran 2013. godine. Nije da se radi o „davnoj prošlosti“, ali realno, Toyotin predstavnik u B segmentu je „zreo“ za temeljno unapređenje. Smanjenje prodaje poslednjih godina je direktna posledica vremešnosti i neinspirativne prirode japanskog modela, tako da je imperativ da evoluira u cilju opstanka.

Što se Mazde2 tiče, ona je gotovo stara koliko i Yaris, jer aktuelni model datira iz 2014. Međutim, tržište ju je dobro primilo a dizajn je mnogo uspešniji od Toyotinog. Ovakav potez sasvim ima smisla, jer kroz saradnju s drugim kompanijama, Toyota može da se fokusira na krosovere i SUV modele, koji su prioriet, prvenstveno iz finansijskih razloga.

Toyota je potvrdila da će novi Yaris stići ove godine, uz obećanje da će kompletna linija biti predstavljena na Salonu automobila u Njujorku.

AutoRepublika

Izvor: Car and Driver

(337)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZER

Ako ne mozes da ih pobedis… 🙂 Rado bih kupio Mazdu 2 by Toyota

Odesza

Upravo su to „automobili“ koji nemaju stražnje deformacijske zone…
užas!